Trends

Drie tips om je huis sfeervol te verwarmen

Het verwarmen van jouw huis is noodzakelijk, zeker in de koudere maanden. De meeste mensen kijken nog steeds tegen die saaie witte radiatoren aan, wat weinig sfeer in huis creëert. In dit artikel geven we je drie tips hoe jij jouw huis sfeervol kunt verwarmen, zodat je geniet van gezellige en romantische winteravonden. 

Een knisperend haardvuur

Wat is er gezelliger dan een knisperend haardvuur? Er zijn maar weinig manieren om je huis te verwarmen die zo sfeervol zijn als een open haard of houtkachel. We kennen allemaal wel de beelden uit onze favoriete films, waarbij een gezin kerst viert met een brandend vuurtje in de haard, of een stelletje dat op een dekentje bij de houtkachel in elkaars armen ligt. Een ideale sfeermaker, dus!

Een open haard en houtkachel worden vaak met elkaar verward en daarom leggen we je eerst het verschil uit. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allebei haardhout verbanden om warmte te creëren. Bij een houtkachel komt echter veel minder rook en roet vrij dan bij een klassieke open haard. Dat maakt een houtkachel een stuk milieuvriendelijker. Voor zowel de open haard als de houtkachel kun je duurzaam hout kopen, zoals berkenhout. Deze houtsoort beperkt de rook en brandt ook nog eens erg lang; zo geniet je de hele avond van een knapperend vuurtje. Maak de sfeer vervolgens compleet met dekentjes, een wijntje, lekkere snacks en een rustig muziekje of leuke film. 

Romantische vonken

Vind je het idee van een haardvuur heerlijk, maar houd je niet van het gedoe dat erbij komt kijken? Kies dan voor een elektrische sfeerhaard. Deze geven je de indruk van een houtkachel of open haard, zonder dat er verbranding plaatsvindt of rook vrijkomt. Dat maakt het een milieuvriendelijk en gezond alternatief voor iedereen.

Een ander groot voordeel van een elektrische sfeerhaard is dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Je hoeft de stekker alleen maar in het stopcontact te doen en je kunt genieten van een geweldig imitatie vuurtje dat ook nog eens veel warmte afgeeft. Daarnaast is een elektrische sfeerhaard in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een kleine sfeerhaard die je gemakkelijk kunt verplaatsen, maar ook voor een prachtige inbouwhaard. Wat je ook kiest, de romantische vonken spatten er vanaf!

Verwarm met bio ethanol

De bio ethanol haard brengt twee werelden samen: de romantiek van het klassieke haardvuur en de duurzaamheid van de elektrische sfeerhaard. Hoe kan dat? Deze kachel werkt op bio ethanol, wat een vorm van hernieuwbare energie is die wordt gewonnen uit onder andere maïs en suikerriet. Hierdoor komen er geen schadelijke stoffen vrij en hoef je geen rookkanaal of andere afvoer te installeren. Je geniet dus van een heerlijk warm vuurtje, zonder dat er rook vrij komt. Een bio ethanol haard is verreweg de meest duurzame en goedkoopste optie als het aankomt om sfeer aan te brengen in huis zonder warmteverlies. Je kunt ze in allerlei uitvoeringen kopen en voorzien van zowel een klassiek als een modern uiterlijk. Zo kun je ze wegzetten op tafel, laten inbouwen in de muur of aan het plafond hangen. Hoe je het ook vormgeeft, we kunnen er niet omheen dat deze haard een echte sfeermaker is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button