Woonruimtes

Hoe kies je het ideale bureau?

Als kind van ouders die altijd op de centjes letten, ben ik opgegroeid met het motto: “Waarom duur doen als het ook goedkoop kan?” En daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Een vliegenmepper van de Action doet immers precies hetzelfde als eentje van Bol.com. Toch zijn er situaties waarin ik liever wat meer geld investeer, zoals bij schoenen die langer meegaan door hun kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het kiezen van een bureau. Vooral nu ik veel vanuit huis werk, heb ik de functionaliteit boven de prijs gezet.

Maar wat als je een bureau zoekt voor andere doeleinden, zoals gamen of voor de kinderkamer? In dit artikel lees je de beste tips om het perfecte bureau te vinden.

Tip 1: investeer in kwaliteit

Het is verleidelijk om te kiezen voor een goedkoop bureau, bijvoorbeeld van IKEA. Maar als je dagelijks aan je bureau zit, is duurzaamheid een belangrijke factor. Een stevig, houten bureau van hoge kwaliteit gaat langer mee dan een exemplaar van plastic of metaal. Enkele uitstekende houtsoorten voor een bureau zijn:

  • Grenenhout;
  • Douglas-hout;
  • Vurenhout / steigerhout;
  • Red Cedar;
  • Meranti-hout.

Tip 2: let vooral op de functie, maar vergeet de stijl niet

Het belangrijkste aspect van een goed bureau is dat je er comfortabel en langdurig aan kunt werken. Maar hoewel een bureau functioneel moet zijn, wil het oog ook wat. Zelf heb ik gekozen voor een stijlvolle bureaukast van Van Londen. Ik ben een echte boekenliefhebber en een mooie boekenkast maakt mijn werkruimte compleet. Daarnaast creëert de afscherming aan de zijkanten een echte werkplek, waardoor ik me beter kan concentreren.

Mijn advies: zoek een bureau dat past bij je werkzaamheden en stijlvol in je ruimte staat. Overweeg bijvoorbeeld een krijtbordbureau voor de kinderkamer, een creatief bureau voor de knutselhoek of een hoekbureau voor de gamer met meerdere schermen.

Tip 3: kies een goede stoel

Een goed bureau is essentieel, maar zonder een comfortabele stoel heb je er weinig aan. Als je veel tijd aan je bureau doorbrengt, heb je een ergonomische stoel nodig die je houding ondersteunt. VanLonden.com biedt een breed scala aan kwaliteitsmeubels, van een steigerhouten tuinbank tot de perfecte stoelen. Daarom heb ik zelf mijn bureaustoel bij deze meubelshop aangeschaft. Maar of je nu een game-stoel of een kantoorstoel nodig hebt, doe eerst grondig onderzoek naar zowel de verkoper als het product. Let erop dat de stoel past bij je bureau, je houding verbetert en langdurig comfortabel zit.

Jouw ideale bureau wacht op je

Ik ben ontzettend enthousiast over de bureaus van VanLonden.com, maar de keuze is natuurlijk aan jou. Hopelijk helpen deze tips je om de juiste beslissing te maken. Succes met het vinden van jouw perfecte bureau!

Gerelateerde artikelen

Back to top button