Trends

Wat kan een huurrecht advocaat voor je doen?

Word je mogelijk je huurwoning uitgezet of heb je juridische problemen met je verhuurder? Hier zijn enkele situaties waarin een huurrecht advocaat kan helpen.

Wat doet een huurrecht advocaat?

Een huurrecht advocaat staat je bij in alle geschillen die je hebt met je verhuurder. Je advocaat kan ook je huurovereenkomst met je bekijken om er zeker van te zijn dat je deze begrijpt en ermee akkoord gaat.

Een huurrecht advocaat helpt dus bij het oplossen van geschillen tussen jou en je verhuurder door de huurovereenkomst te interpreteren en je te vertegenwoordigen in een rechtszaak of je te adviseren over je volgende stappen. Als je huurrecht advocaat alleen je huurovereenkomst beoordeelt, kun je verwachten dat je je op je gemak voelt dat de overeenkomst tussen jou en je verhuurder juridisch bindend is en vrij van verrassingen. Als je een rechtszaak aanspant en wint, kun je verwachten dat je wordt gecompenseerd of dat je in je woning mag blijven als u wordt uitgezet.

Wanneer kan een huurrecht advocaat gebruikt worden?

Voor huurders

Een huurrecht advocaat kan worden ingeschakeld bij verschillende situaties. Enerzijds wanneer je als huurder bedreigd wordt met een uitzetting. Verhuurders moeten de uitzettingsprocedures volgen die zijn vastgelegd in de wetgeving. Als je huisbaas je probeert uit te zetten door het heft in eigen handen te nemen, bijvoorbeeld door je buiten te sluiten, je nutsvoorzieningen op te zeggen of zelfs je deuren, ramen of bezittingen te verwijderen, overweeg dan om een ​​advocaat in te huren.

Ook als je denkt dat je huisbaas je discrimineert, heb je mogelijk een advocaat nodig om de illegale acties te stoppen en je te helpen bij het verhalen van de schade die je hebt geleden. Een derde vaak voorkomende reden is wanneer de huisbaas weigert bepaalde herstellingen uit te voeren.

Voor verhuurders

Niet alleen huurders kunnen problemen hebben. Ook als verhuurder loop je tegen bepaalde risico´s als je een woning verhuurt. Volgens de wet is het op tijd betalen van de huur een wettelijke verplichting voor de huurder. In sommige gevallen betaalt de huurder samen maandenlang geen huur en kan het een hele klus zijn om dat bedrag op hem of haar te verhalen. Als je op dit punt een advocaat raadpleegt, krijg je inzicht in hoe je met dergelijke gevallen moet omgaan. Andere situaties waarmee je als verhuurder te maken kunt krijgen is dat de huurders schade berokkenen aan het pand, ze je verantwoordelijk stellen voor verwondingen tijdens hun verblijf of in het slechtste geval… als ze uitgezet moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button