Badkamer

Zo kun je je kleine badkamer optimaal benutten

Zelfs met een kleine badkamer is het mogelijk om de badkamer van je dromen in te richten. Je kunt een kleine badkamer zien als een echte uitdaging. Aan de hand van een paar slimme trucs kun je ervoor zorgen dat je meer ruimte in je badkamer creëert dan je voor mogelijk hield. Want veel zaken maken van een kleine badkamer een grote ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleuren, tegels en het installeren van kleinere badkamermeubels. Zelfs als je een kleinere badkamer hebt, kun je er best wat moois van maken. Het gaat erom dat je de badkamer efficiënt indeelt.

Een kleine badkamer indelen

Als het gaat om badkamers, kun je met een kleine badkamer best nog wat winst behalen. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een goede opstelling van de badkamer. Veel mensen met een kleine badkamer dromen vaak van een bad en een douche. Toch is die wens vaak wel te realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een douchebad, een combinatie van een douche en een bad. Zo kun je badderen als je wilt en douchen als dat nodig is. Je houdt daardoor ook genoeg ruimte over. En zo zijn er meer praktische tips.

Maak gebruik van glas

Wil je een kleine badkamer groter laten lijken? Maak dan gebruik van glas. Bijvoorbeeld door je badkamer af te maken met een glazen deur. Deel je badkamer daarnaast in met een inloopdouche. Door deze twee zaken met elkaar te combineren, lijkt je douche een stuk groter dan hij eigenlijk is. Dankzij de glazen elementen krijgt je badkamer namelijk een veel ruimtelijkere uitstraling.

Kies kleinere meubels

Als je kiest voor grote meubels, kom je er al snel achter dat je amper ruimte hebt om je nog te bewegen. Er zijn verschillende kleine badkamer ideeën die je kunt toepassen om je badkamer groter te maken. Kies bijvoorbeeld voor kleinere meubels. Het beste kun je deze meubels zwevend ophangen, zodat deze wat meer dimensie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel dat je aan de muur bevestigt. Daardoor lijkt het net alsof deze zweeft. Omdat er ook ruimte open blijft onder het meubel, lijkt het net alsof het meubel veel groter is dan hij in werkelijkheid is. Bovendien blijft je beschikbare vloeroppervlakte dan groter.

Zorg voor meer loopruimte

Bij een kleinere badkamer is loopruimte essentieel. Je wilt je immers niet iedere dag overal tegen aan stoten. Een goede manier om meer loopruimte te verkrijgen, is door te kiezen voor een kleinere wastafel. Woon je alleen, dan is een eenpersoons wastafel echt meer dan genoeg. Op die manier houd je meer ruimte over om je vrijelijk te bewegen.

Compacte opbergruimtes

Ondanks de kleine badkamer wil je uiteraard genoeg ruimte voor je spullen. Daarom is het goed om zoveel mogelijk compacte opbergruimte te creëren. Vaak hebben mensen er nog nooit van gehoord, maar je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zogeheten zijkast. Op die manier heb je meer ruimte voor al je badkamerspullen, zonder dat de kast in de weg zit. Je kunt eventueel ook kiezen voor een spiegelkast. Dit is een kast met spiegels op de kastdeur. Ook hier draait het weer om combinaties maken.

Gebruik neutrale kleuren en spiegels

Het is algemeen bekend dat als je een ruimte groter wilt doen lijken, je gebruik moet maken van neutrale kleuren. Ook in de badkamer kun je deze regel toepassen. Maak dus gerust gebruik van kleuren zoals wit of lichtgrijs. Als je kiest voor een hoogglans afwerking, lijkt je badkamer nog groter en krijgt deze bovendien een luxe uitstraling. Kies voor voldoende spiegels. Door te spelen met deze effecten lijkt het net alsof je badkamer veel groter is!

Gerelateerde artikelen

Back to top button