Trends

Zo kun je jouw Citroen C1 onderhouden

Heb je een nieuwe Citroen C1 aangeschaft? Dan wil je er ook voor zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat. Een goed onderhoud is daarom wel een vereiste. Echter zijn er veel verschillende zaken die onder het onderhoud vallen, waarbij een deel voor jouw eigen huis kan gebeuren. Een ander deel moet je voor naar een garage bij jou in de omgeving. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw auto er altijd goed uitziet en blijft werken? Onderstaande informatie laat jou zien hoe je het beste het onderhoud uit kunt voeren. 

Schoonmaken van de Citroen C1 

Het onderhoud van de Citroen C1 begint bij het schoonmaken van jouw auto. Jouw auto is de gehele dag blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf. Denk aan regen, zon en stof dat uit de lucht valt. Tijdens het rijden komt hier vaak ook nog modder bij. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat er een vieze laag op de auto achterblijft, wat later ook in de lak zit. Je moet daarom regelmatig jouw auto schoonmaken. Hiervoor hoef je niet ver te gaan. Met een emmertje en het juiste sop zorg je er namelijk voor dat jouw auto er weer goed uitziet en de lak niet meer kan beschadigen. 

Het oliepeil bekijken voor het nodige onderhoud 

Naast de schoonmaak is het belangrijk dat je het oliepeil van jouw Citroen C1 regelmatig controleert. Rijden met te weinig olie kan namelijk al snel zorgen voor problemen aan de motor. Vooral bij langere ritten is het daarom van belang dat je het oliepeil bekijkt en zo nodig olie toevoegt. Je voorkomt hiermee ook dat je onderweg met pech langs de kant van de weg staat. De olie wordt daarbij ieder jaar vervangen bij de grote beurt. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden tijdens het onderhoud. 

Een keuring en de nodige reparaties

Echter is dit niet het enige waar je jouw Citroen C1 mee van een lange levensduur voorziet. Onderhoud houdt namelijk ook in dat je jouw auto regelmatig laat keuren. De APK-keuring is verplicht om weer de weg op te kunnen. Hierover word je altijd geïnformeerd. Tijdens deze keuring kunnen er verschillende reparaties mogelijk zijn. Zolang jouw auto het waard is, is het aan te raden om deze reparaties direct uit te laten voeren, zodat jouw auto weer een jaar lang de weg op kan en je alleen nog het hoognodige onderhoud uit hoeft te voeren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button