Trends

Zo kun jij je huis verduurzamen

Tegenwoordig zijn we allemaal massaal bezig met het verduurzamen van ons huis. Dit scheelt niet alleen ontzettend veel geld, maar is natuurlijk ook gewoon beter voor het milieu. Zo kun je je huis op allerlei verschillende manieren verduurzamen. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Je zult namelijk merken, dat wanneer jij investeert in één van de onderstaande manieren, dit zich op lange termijn dubbel en dwars terugverdiend. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier.

Zonnepanelen

Eén van de meest populaire manieren voor het verduurzamen van je huis, is natuurlijk het laten plaatsen van zonnepanelen. Het grote voordeel aan zonnepanelen, is dat jij je investering vaak al binnen een aantal jaren hebt terugverdiend. Daarnaast is het ook een stuk beter voor het milieu. Kortom, een goede investering dus! Doordat zonnepanelen elektriciteit opwekken, zal jij direct gaan besparen op je energierekening. Dit heeft als voordeel dat deze logischerwijs een stuk lager uitvalt. Het is daarbij natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel panelen je kiest en welke capaciteit ze hebben. Dankzij zonnepanelen lever je iedere maand elektriciteit terug aan het net. Daarnaast beloont de overheid je ook met subsidies als je hiervoor kiest. Als je daarnaast ook nog eens dakisolatieplaten laat plaatsen, ben je helemaal goed bezig. 

Isoleren van je huis

Vooral bij de wat oudere huizen doe je er goed aan om je huis te isoleren. Dit kun je doen door je spouw vol te spuiten, maar ook het dak isoleren met pir platen is een mogelijkheid. Het grote voordeel aan het isoleren van je huis is dat de kou beter buiten de deur blijft en de warmte binnen. Dit betekent dat je in de wintermaanden minder hoeft te stoken, wat zowel het milieu ten goede komt, maar natuurlijk ook je portemonnee. Zo kun je ervoor kiezen om in een keer je hele huis te isoleren, maar kan het natuurlijk ook stap voor stap. Een veel gekozen manier om dit te doen, is door het vervangen van je ramen voor dubbel glas, dak isolatie en vloerisolatie. 

Heb ik recht op subsidie?

Wanneer jij met je huis aan de slag gaat, dan heb je in bepaalde gevallen recht op subsidie. Het grote voordeel is dat jij dus niet alle kosten zelf hoeft te betalen. Wel zijn er tegenwoordig allerlei andere regels en kan het dus heel goed zijn, dat de regels van het voorgaande jaar alweer zijn aangepast. Je doet er dus altijd goed aan, om voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, eerst te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ondanks het feit dat je onderaan de streep geld bespaard, is het natuurlijk altijd mooi meegenomen wanneer je ook aanspraak kunt maken op wat extra subsidie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button