Tuin

Alles wat je moet weten over de zweefparasol

Heb jij een grote tuin? Of heb je een terras die je graag wilt voorzien van een schaduwplek? Dan is een zweefparasol wellicht een goede keuze voor jou. Deze parasol heeft namelijk een zeer mooi uiterlijk. Hierdoor past hij bij vrijwel iedere tuin perfect tussen de tuinmeubels. Daarnaast kun je de parasol ook gemakkelijk verplaatsen en kun je zelf bepalen welke grootte je wilt nemen. De zweefparasol 300×300 bij Van der Garde is een van de meest populaire parasols. De grootte kan een heel terras afdekken en hij is gemakkelijk in gebruik. In dit blog bericht willen we je graag informeren over de zweefparasol/

Wat is een zweefparasol?

Een zweefparasol is een parasol die hangt. Hij wordt door een stok aan de zijkant gesteund. Vervolgens hangt deze stok schuin naar boven, en de parasol hangt aan het uiteinde van deze stok. Het grootste voordeel hiervan is dat je hierdoor geen voetstuk in het midden van de parasol hebt. Hierdoor kun je hem erg gemakkelijk boven een terras hangen. Ga je een terras maken in je tuin met Van der Garde Tuinmeubelen? Dan is een zweefparasol precies wat je nodig hebt!

Waar wordt de zweefparasol van gemaakt?

De zweefparasol moet zo stevig mogelijk zijn, maar hij moet ook makkelijk te verplaatsen zijn. Om deze reden bestaat de parasol in de meeste gevallen uit een aluminium stok met een doek. Een voordeel van aluminium is dat het erg licht is, maar tegelijkertijd ook erg stevig. Het parasoldoek kan bijvoorbeeld van solefin gemaakt worden. Dit is een doek dat gemaakt wordt van synthetisch garen. Doordat deze garen gekleurd worden tijdens het maakproces, is het kleurbehoud van het doek enorm lang. Een ander voordeel van deze materiaalkeuze is dat het 96% van de UV straling tegenhoudt. 

Waarvoor gebruik je hem?

De zweefparasol wordt gebruikt zoals alle andere parasols. Je plaatst hem boven het terras in de tuin. De meeste parasols kun je gemakkelijk inklappen. Als het bijvoorbeeld erg hard waait door een storm, is het verstandig om de parasol in te klappen. Als het mooi weer is, kun je hem natuurlijk mooi uitklappen. De zweefparasol zorgt ervoor dat je in de schaduw komt te zitten. Hierdoor ga je minder snel verbranden en kun je erg lang genieten van het mooie weer buiten. Als de zon begint te draaien, kun je ook de parasol gemakkelijk verplaatsen.

Kun je hem in de winter laten staan?

Als je op zoek gaat naar een zweefparasol, kom je verschillende types tegen. Er zijn modellen die goed bestand zijn tegen winterse invloeden. Deze kun je dus ook buiten laten staan. Het wordt echter aangeraden om de parasol te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Als je de parasol toch niet gebruikt in de winter, kun je hem net zo goed opbergen toch? Als je geen plek hebt in de schuur om de zweefparasol te plaatsen, kun je hem ook van een beschermhoes voorzien. Deze kun je makkelijk om de parasol heen doen, waardoor het doek beschermt is tegen de verschillende weersinvloeden.

De parasol combineren met tuinmeubels

Al met al is de keuze voor een parasol natuurlijk afhankelijk van je tuin. Als je een grote tuin hebt, kun je ook een grotere parasol neerzetten. Het is belangrijk dat de parasol goed past bij je tuinmeubels. De parasol moet immers de tuinmeubels kunnen voorzien van schaduw, als je zelf in de schaduw wilt zitten. Je kunt ervoor kiezen om bij Van der Garde de tuinmeubels en de parasol samen te kopen. Dit geeft je de mogelijkheid om de meubels en de parasol perfect met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleuren in de parasol en meubels. 

De voordelen van een zweefparasol

Nu we je hebben geïnformeerd over wat een zweefparasol is, kunnen we je de voordelen van deze parasol gaan vertellen. Allereerst creëer je met de parasol een perfecte schaduwplek voor je terras. Dit zorgt er direct voor dat er UV-straling tegengehouden wordt. Dit is beter voor je huid en zorgt daarnaast voor verkoeling. Daarnaast is de zweefparasol enorm eenvoudig in gebruik. Je kunt hem namelijk 360 graden draaien. Als de zon beweegt, kun je de zweefparasol gemakkelijk mee bewegen. Daarnaast kun je de parasol ook erg goed verstellen. Zo kun je hem bijna rechtop zetten om de zon zoveel mogelijk te weren voor je terras. Heb jij al nagedacht welke zweefparasol je wilt aanschaffen voor jouw terras?

Gerelateerde artikelen

Back to top button