Woonruimtes

Creëer een geweldige mancave met deze tips!

Ben je momenteel druk bezig met het verbouwen van jouw huis, of heb je een lege kamer die momenteel niet gebruikt wordt? Wellicht is het een mooi idee om een mancave te maken. Een kamer waar je jouw persoonlijkheid echt tot uiting kunt laten komen, waar je jezelf kunt afsluiten en echt tot rust kunt komen en een plek waar je makkelijk met vrienden kunt samenkomen.

Een mancave is natuurlijk top, maar waar moet je beginnen met het creëren ervan? Om je hiermee op weg te helpen, hebben we deze blog voor je geschreven. Zo kun je met behulp van deze tips in no-time een op en top mancave maken!

Tip #1: Hoe wil je jouw kamer opzetten?

Bij het bedenken van een mancave hoef je niet perse rekening te houden met de traditionele regels die bij andere ruimtes in jouw huis komen kijken. Zo kun je gemakkelijk gebruik maken van fellere en ‘lollige’ kleuren die beter aansluiten bij jouw wensen. 

Daarnaast is het goed om te kijken naar de plaatsing van jouw meubilair. Waar komt de TV te hangen, heb je ruimte nodig voor zaken als game consoles of een flipperkast.

En mocht je te maken hebben met een bestaande ruimte is het goed om te kijken welke elementen belemmerend kunnen werken. Denk hierbij aan zaken als schuine plafonds, draagpalen of balken en bestaande muren die je eventueel kunt verwijderen.

Tip #2: Creëer een comfortabele kamer;

Uiteindelijk wil je echt tot rust kunnen komen in jouw mancave, daarom is het belangrijk dat je beschikt over meubels die ontzettend comfortabel zijn. Denk hierbij aan een grote bank die enigzins diep is. Deze kun je vervolgens voorzien van een paar dikke kussens en een fleece deken, zodat je altijd kunt genieten van een erg comfortabele bank. En misschien is een luie stoel ook een optie, zeker als de stoel ook beschikt over een uitschuivend voetenbankje.

Naast banken en stoelen moet je ook rekening houden met zaken als tafels en kasten. Deze zijn natuurlijk ontzettend functioneel, maar dat betekent niet dat ze strak en koud moeten ogen. Zo kun je kiezen voor kasten met een gezellig kleurtje, een tafel met afgeronde hoeken of een organische vorm of een zijtafeltje met een kleedje. 

Tip #3: Welke LED verlichting kan ik het beste gebruiken?

Als het aankomt op LED verlichting is het ontzettend belangrijk om gebruik te maken van de juiste lichtbronnen. Zo kun je kiezen voor de gebruikelijke inbouwspots voor het plafond, terwijl je ook gebruik kunt maken van speciale mini spots die een waardevolle bijdrage leveren aan de sfeer. Daarnaast is het ook raadzaam om gebruik te maken van een LED dimmer, zodat je jouw verlichting gemakkelijk kunt dimmen. Zo heb je nog meer controle over jouw verlichting!

Naast standaard verlichting in combinatie met een LED dimmer kun je ook gebruik maken van slimme verlichting. Het grote voordeel van dit type verlichting is de eenvoud van het gebruik, aangezien je altijd toegang hebt tot jouw slimme LED lampen. Natuurlijk kun je ook genieten van leuke bonussen als kleur, dimbaarheid en zaken als tijdsloten. Deze lampen zijn tevens in veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar, zoals E27, GU10 en E14.

Hoewel er veel opties zijn wat betreft slimme verlichting, kun je niet elke optie toepassen in jouw mancave. In de meeste gevallen moet je namelijk rekening houden met de beschikbare inbouwhoogte in het plafond. Daarom is het ook raadzaam om je te verdiepen in ondiepe spots. Deze zijn op het gebied van slimme verlichting zeldzaam, maar er zijn gelukkig mogelijkheden. Een daarvan is de Mondo collectie van Letsleds, welke slechts 35mm nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button