Vloeren

Creëer een nostalgische sfeer met een PVC visgraat vloer

PVC staat voor polyvinylchloride, een van de bekendste en meest toegepaste kunststoffen in onze moderne wereld. Vanwege zijn makkelijke bewerking en veelvuldige toepassingsmogelijkheden vind je PVC terug in heel veel dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Van speelgoedpoppen en regenlaarzen tot emmers, kozijnen en rioleringen. En ook vloeren.

Op het eerste gezicht klinkt dit wellicht niet alsof je met zo’n kunststof PVC vloer een mooie, nostalgische parketvloer in huis kunt hebben. Bijvoorbeeld met zo’n ‘adellijk’ visgraat motief. Maar niets is minder waar. Juist doordat PVC zo makkelijk te bewerken is, kun je er allerlei looks mee nabootsen. Waaronder die van echt hout. Dus ben je een liefhebber van een PVC vloer én van een klassieke visgraat vloer, dan hebben we goed nieuws voor je.

Een natural houtlook van PVC

Zo haal je met een PVC visgraat vloer van Roobol de natuurlijke looks van een houten parketvloer in huis, met alle goede eigenschappen van een PVC vloer. Een houten vloer is immers bewerkelijker. Zo moet deze eens in de zoveel tijd geschuurd en opnieuw gelakt worden en periodiek worden onderhouden met olie. En als de vloer in aanraking komt met vocht, heb je een groot probleem. Al deze invloeden zijn bij een PVC visgraat vloer niet aan de orde. Maar je kunt er wel die mooie, ruimtelijke visgraatlook mee creëren.

Daarbij heb je de keuze uit allerlei natuurgetrouwe eikenmotieven, van licht tot donker. Er zit altijd wel een tint van je gading bij. Bovendien kun je nu zelfs zo’n mooie visgraat vloer in je badkamer laten leggen. Iets wat met echt hout niet zo voor de hand ligt – onder andere dus vanwege de wisselwerking met vocht. Met een PVC vloer voor de badkamer van Roobol heb je daar dus geen last van. Overigens hoef je je voor de badkamer niet te beperken tot een houtlook. Er zijn ook PVC badkamer tegels met een industriële betonlook of natuurstenen look.

Welke voordelen heeft een PVC vloer?

Door zijn gladde oppervlakte zijn PVC tegels makkelijk schoon te houden en waterafstotend. Ook zijn ze warmtegeleidend en geluidsisolerend. Plus ze zijn slijtvast en gaan – bij goed onderhoud – echt jarenlang mee.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button