Trends

De perfecte eetkamerstoelen kiezen

Eetkamerstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat je eetkamerstoelen kiest die goed bij jouw voorkeuren en interieurstijl passen. Je ziet hier namelijk iedere dag op en ze zijn stiekem een groter onderdeel van je interieur dan je denkt. In dit artikel bespreken we een aantal populaire eetkamerstoelen en geven we je handige tips om de perfecte eetkamerstoelen te kunnen kiezen!

Soorten eetkamerstoelen

Zoals gezegd zijn er eetkamerstoelen in allerlei soorten, maten, kleuren en afwerkingen. Met wieltjes, zonder wieltjes, met of zonder armleuningen. Het is belangrijk dat je dicht bij je zelf blijft. Wanneer je bijvoorbeeld graag lang aan tafel zit tijdens het diner of de borrel, kunnen armleuningen extra comfortabel zijn. Tip; stoelen mét armleuning zijn vaak hoger, waardoor je ze minder makkelijk onder de tafel kunt schuiven. 

En dan hebben we nog de keuze voor wieltjes. De een zweert erbij, terwijl de ander er niks van moet hebben. Let goed op de vloer die je hebt. Een houten vloer en wieltjes gaan bijvoorbeeld niet zo goed samen, omdat de wielen krassen kunnen maken in het hout. Bij een tegelvloer heb je hier een stuk minder last van. 

Mix & match

Een trend op het gebied van mooie eetkamerstoelen is dat er lekker gemixt kan worden met verschillende stoelen. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde stoelen, maar dan in andere kleurtjes die elkaar complimenteren. Anderen kiezen er juist voor om meerdere soorten stoelen met elkaar te combineren aan tafel, voor een speels en dynamisch effect. Ook handig voor de mensen die niet kunnen kiezen! 

Keuze voor materiaal

Lederen stoelen zijn prachtig en tijdloos, maar zijn niet altijd de geschikte keus in huis. Huisdieren kunnen namelijk het leer flink beschadigen en dat is natuurlijk enorm zonde! Stoelen van velours of fluweel hebben een warme en luxueuze uitstraling, maar zijn minder makkelijk schoon te maken. In combinatie met kleine kinderen is velours dus niet altijd een goede keuze. Kunststof is goed schoon te maken, maar zit wellicht weer wat minder comfortabel. Kortom; genoeg factoren om rekening mee te houden. 

Comfort gaat boven alles

De enige manier om er zeker van te zijn dat stoelen lekker zitten, is door ze uit te proberen. Ga er dus vooral op uit om showrooms te bezoeken en de stoelen uit te proberen. Je kunt ze dan meteen in het ‘echt’ bewonderen en het stofje voelen. Comfort gaat immers boven alles; het is zonde als je dure stoelen koopt voor de looks, om ze vervolgens nooit te gebruiken omdat ze niet zo fijn zitten. Tip; meten is weten! In de winkel lijkt alles groter; meet vooraf thuis je tafel op, zodat je precies weet hoe hoog een stoel maximaal mag zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button