KeukenTrends

De trend van het moment: boomstamtafels

Of je nou net klaar bent verbouwen en bezig bent met de inrichting van je huis, of dat je oude tafel niet meer werkt voor jou en je interieur: een boomstamtafel is dan een zeer goed, uniek en mooi alternatief. Het past namelijk in vrijwel elk interieur en je kan de tafel helemaal laten maken zoals jij hem mooi vindt. Ben je benieuwd geworden naar de boomstamtafels? Lees dan gauw verder, we vertellen je er alles over. 

Wat is een boomstamtafel eigenlijk?

Zoals het eigenlijk al in de naam staat, is een boomstamtafel gemaakt van een boomstam. Dat betekent natuurlijk niet dat je nu een grote, onbewerkte boom in huis krijgt. Bij een boomstamtafel krijg je vrijwel altijd een vlak tafelblad geleverd. Dit soort tafelbladen wordt namelijk recht gesneden en meestal uit één plank gemaakt. Dat zorgt ervoor dat je de nerf en binnenkant van de boom goed blijft zien. Als je het uit een plank maakt, onderbreek je het patroon niet en dat zorgt voor een authentiekere look. Niet alleen een geweldige tafel dus om naar te kijken, maar ook nog eens helemaal uniek. Je kan uit verschillende soorten hout kiezen, van een teak boomstamtafel tot aan suar. 

Welke houtsoorten worden er gebruikt?

Er zijn in elk geval twee behoorlijk populaire houtsoorten die worden gebruikt voor een boomstamtafel. De eerste is teak. Dit is een houtsoort die meestal uit Zuid-Oost Azië komt en bekend staat om zijn duurzaamheid. In de bossen van Indonesië wordt aan de hand van een duurzaamheidscertificaat gewerkt zodat je altijd weet dat het hout afkomstig uit deze regio duurzaam is verbouwd. Als jij duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, dan is teak een goede keuze. Bovendien gaat het lang mee en is het heel vettig van binnen. Water, vettigheid en viezigheid hebben dus geen effect op het tafelblad. 

Je kan ook kiezen voor een suar boomstamtafel. Dit is een houtsoort die bekend staat om de diverse kleurschakeringen. Daarnaast vlammen de nerven als het ware aan de binnenkant van het blad. Dat geeft de tafel een extra bijzonder karakter. Een reden om voor deze houtsoort te kiezen, is dat het vrijwel niet behandeld hoeft worden, want het beschermt zichzelf tegen vet, viezigheid en water. 

De trend van het moment: boomstamtafels

De voordelen van een boomstamtafel

Het allergrootste voordeel van een boomstamtafel is dat je helemaal zelf kan indelen en beslissen hoe je het tafelblad wil hebben. Heb jij een kleine woonkamer? Dan kan je kiezen om ook een kleine tafel te laten maken. Heb je daarentegen een veel groter huis? Ook dan hoeft niets je tegen te houden en kan je zo een tafel van een paar meter laten maken. Daarnaast kan je ook zelf bepalen hoe rustiek de tafel wordt. Je kan kiezen voor een tafel die eigenlijk maar heel weinig bewerkt is. Zo krijg je echt een authentieke tafel die niemand anders heeft. Maar je kan uiteraard ook kiezen voor een tafel die wat vierkanter, rechter en strakker is gemaakt. Voor elk interieur is er wat wils. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button