Slaapkamer

Dit is waarom proefslapen belangrijk is

Een nieuw bed of matras uitzoeken is geen dagelijks klusje wat je ‘even’ tussendoor doet. Het kost nu eenmaal veel tijd om het perfecte matras te vinden. Dit komt omdat het een hele persoonlijke kwestie is; de een houdt van een hard matras en de ander wil juist helemaal weg kunnen zakken in het bed. Met een paar minuten proefliggen op een bed in de showroom kun je niet bepalen of het matras ook op de langere termijn fijn slaapt. Hoe kom je hier dan wel achter? Precies! Door een langere tijd proef te slapen op het matras. In dit artikel vertellen we je graag waarom een proefperiode zo belangrijk is.

Proefperiode of omruilgarantie?

Er zit een wezenlijk verschil tussen een proefperiode of omruilgarantie. Veel winkels bieden een omruilgarantie aan. Ben je na een maand niet tevreden met het nieuwe matras? Dan kun je deze omruilen voor een ander (duurder) matras. Feit is wel dat je je geld dan wel kwijt bent en alsnog bij dezelfde winkel een ander matras uit moet zoeken. Bij een proefperiode kun je een tijdje het matras uitproberen. Ook healthfoam.com biedt een proeftijd van 45 dagen aan. Dit is geheel vrijblijvend, waarbij de rekening ook pas ná de proefperiode betaald dient te worden. Ben je dus niet tevreden, dan zit je nergens aan vast. Je betaalt in de meeste gevallen de retourkosten van het terugsturen van het matras, maar dat is dan ook het enige.  

Gewenning

Je lichaam is gewend aan een bepaald matras en moet dus ook weer wennen aan een nieuw matras. Zo kan het zomaar zijn dat je de eerste paar nachten niet lekker ligt en met rugpijn opstaat. Natuurlijk kan het ook zijn dat het matras niet geschikt is voor jouw lichaam, dus laat je ook altijd goed adviseren. Wanneer je voor een langere periode op een matras slaapt, heeft je lichaam ook de tijd om weer aan de nieuwe slaapsituatie te wennen. Let wel; een proefperiode lost geen chronische klachten op. Als je een nieuwe matras koopt vanwege rugklachten, kun je niet verwachten dat deze binnen de proefperiode al verholpen zijn. 

Eigen omgeving

Een showroom is heel fijn om het matras in het echt te kunnen bewonderen en gedegen advies te vragen, maar daar is het meeste ook wel mee gezegd. De verkoper staat een beetje opdringerig naast het bed, je kunt niet op je gemak even liggen én je ligt er met al je kleren aan. Kortom; het voelt heel anders dan wanneer je rustig en in je eigen omgeving het matras kunt uitproberen. Je kunt uitgebreid de tijd nemen om in je eigen slaapkamer te ervaren het matras voor jou geschikt is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button