Woonruimtes

Een gamekamer: wat heb je zeker nodig?

Het verplichte thuisblijven de afgelopen jaren heeft ons geleerd om ook binnenshuis de nodige ontspanning te vinden. Heel wat hobby’s zoals handwerken, knutselen en musiceren worden weer veel meer thuis beoefend. Maar ook meer interactieve internetactiviteiten hebben de afgelopen twee jaar een boom gekend. Er zijn heel wat nieuwe gamers bijgekomen en deze spelers beleven hun spellen nog meer in de juist aangepaste kamer. De gamekamer.

Wat betekent de ideale gamekamer?

De ideale gamekamer zul je bij niet zoveel gamers aantreffen. Als je het helemaal volgens het boekje wilt doen is er een hoop geld voor nodig. Je kunt de koning zijn in een rollenspel, of de held van het gevechtsbataljon. Of eerder een aanhanger bent van online casinospelletjes of sportweddenschappen op sites als bet777.be, een paar basiselementen kunnen de spelvreugde bij al deze spellen heel wat groter maken.

En indien je over een aparte kamer kunt beschikken zal dat je concentratie tijdens het gamen zeker ten goede komen. Geen afleiding van anderen in huis, geen radio of televisie die storende achtergrondgeluiden maken.

Een aangepaste stoel

Een gamekamer: wat heb je zeker nodig?

Wanneer je een echte gamer bent ga je niet voor tien minuten een spelletje spelen. Je zult best wat tijd in je stoel doorbrengen. Je kunt dan maar beter zorgen dat je daar wat meer geld aan uitgeeft, het zal een investering zijn waar je geen spijt van hebt.

En natuurlijk moet het een ergonomisch goed zittende stoel zijn, maar een moderne gamestoel heeft nog meer te bieden. Vooral het ingebouwde geluid kan voor een extra beleving zorgen, op voorwaarde dat je er eentje uitkiest met degelijke audio. Test verschillende stoelen uit voor je beslist.

Gamebureau

Speel je spellen op de PC is een gamebureau een onmisbaar item in je gameroom. Zorg er zeker voor dat er voldoende ruimte op is. Om te gamen gebruik je doorgaans grote, en zelfs meerdere beeldschermen en die nemen wel wat plaats in. Ook al heb je audio in je stoel, er zal toch voor extra speakers gezorgd worden en die moeten ver genoeg uit elkaar staan om echt effect te hebben. Je kunt met een koptelefoon werken, maar als die niet van goede kwaliteit is zul je vlug met hoofdpijn je spellen spelen.

Enkele veiligheidstips voor je gameroom

We geven je hieronder een paar waardevolle raadgevingen die je spelplezier en de veiligheid alleen maar kunnen bevorderen in je gameroom.

Zorg voor voldoende verluchting

Te weinig zuurstof zal de vermoeidheid vlugger laten toeslaan en je concentratie ondermijnen.

Maak dat de bedrading in orde is

Je kon ondertussen al merken dat er heel wat elektronische apparatuur in een gameroom zit. Je bedrading zal dan ook op orde moeten zijn. Zorg voor voldoende stopcontacten die beveiligd en geaard zijn, en voorzie indien mogelijk een aparte elektriciteitsleiding voor je gamekamer. Je zult dan nooit last hebben van overbelasting veroorzaakt door anderen in het huis.

Stel dat de wasmachine en de droogtrommel op hetzelfde net staan. Als iemand dan ook nog gaat strijken is het best mogelijk dat heel de boel knalt. En zolang het enkel de automaat in de schakelkast is die uitspringt, zal de schade beperkt zijn. Maar elektrische overbelasting is een van de meest voorkomende brandoorzaken in privéwoningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button