Algemeen

Een stretchtent kopen: waar moet je op letten?

Steeds meer mensen gebruiken een stretchtent, bijvoorbeeld voor feestjes of om een soort overdekt terras te maken in je tuin zonder een officiële terrasoverkapping. In eerste instantie werden ze vooral gebruikt voor evenementen of bedrijven, maar inmiddels hebben stretchtenten ook de harten van particulieren gewonnen. Wil jij een stretchtent gaan kopen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Wij helpen je daar graag mee!

Wat voor stretchtent kun je het beste kopen?

Er zijn verschillende soorten tenten waar je uit kunt kiezen. Nu ze steeds geliefder worden bij particulieren, wordt het eenvoudiger om een stretchtent goedkoop aan te kunnen schaffen. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening blijven houden met de kwaliteit van de tent. Als je alleen maar naar de prijs kijkt, is de kans groot dat je een tent koop van lagere kwaliteit. Dat wil je natuurlijk niet, dus je kunt het beste voor een balans gaan tussen prijs en kwaliteit. Kijk welke tent de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Daarnaast heb je de keuze uit alle vormen en maten die je maar wil en er zijn verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt een stretchtent ook op maat laten maken, bijvoorbeeld voor je tuin.

De kwaliteit van een stretchtent

Zoals we al benoemden, is de kwaliteit van een stretchtent erg belangrijk. Dat geldt zeker voor bedrijven die een tent aanschaffen, maar als je een stretchtent particulier koopt, wil je natuurlijk net zo goed dat de tent lang meegaat. Zo’n tent is immers een hele investering, dus je wil wel de juiste keuze maken. Ten eerste is de veiligheid van een stretchtent erg belangrijk. Je wil niet dat de mensen onder de tent risico lopen als het hard gaat regenen waaien. Bij een tent van hoge kwaliteit zijn de naden hoogfrequent gelast, waardoor hij 100% waterdicht is en de mensen eronder geen last hebben van regen. Daarnaast is het belangrijk dat een stretchtent de vereiste veiligheidscertificaten heeft, zodat je weet dat hij brandveilig is. 

Een stretchtent kopen: waar moet je op letten?

Een stretchtent kopen als particulier

Als particulier kun je er ook voor kiezen om een stretchtent op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat hij geschikt is voor jouw tuin of voor het evenement dat je gepland hebt. Laat je dit door een specialist doen, dan weet je meteen zeker dat de tent aan alle veiligheidseisen voldoet en alle vereiste certificaten heeft. Daarnaast kun je hem ook laten bezorgen en laten monteren, zodat jouw stretchtent meteen klaar is voor gebruik. Je kunt er zelfs voor kiezen om een speciale bedrukking op jouw tent te laten zetten, zodat het echt een uniek exemplaar is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button