Trends

Een iPhone 12 kopen, of toch een nieuwer model?

Ben jij van plan om een nieuw toestel aan te schaffen, omdat je huidige abonnement afloopt of gewoon omdat je aan een nieuwe telefoon toe bent? Het uitkiezen van een nieuw toestel kan nog best een gedoe zijn, zeker nu er zoveel keuze is in merken en modellen. De één heeft liever een Android toestel en de ander heeft liever iOS. Ben je iemand die het liefst een telefoon van Apple gebruikt? Dan kun je de mogelijkheden al heel wat inperken. De enige vraag die dan overblijft is of je voor het nieuwste model van de iPhone gaat, of toch liever voor een ouder model. In dit artikel vergelijken we de iPhone 12 en 13 met elkaar!

Het scherm van de iPhone 12 en 13

De schermen van deze twee modellen zijn redelijk gelijk. Ze hebben hetzelfde formaat, delen dezelfde resolutie en gebruiken dezelfde techniek. Het scherm van de standaard uitvoeringen van deze toestellen meet 6,1 inch, met een resolutie van 2532 bij 1170 pixels. Beide schermen maken gebruik van de Super Retina XDR OLED technologie. Toch heeft de iPhone net een beter scherm, dankzij de kleinere notch en ietwat verbeterde technologie. Het verschil is echter niet enorm groot, dus op dit gebied kun je er ook gewoon voor kiezen om een iPhone 12 te kopen. Daarnaast is het scherm van de iPhone 12 Pro vergelijkbaar met dat van de iPhone 13. 

De specificaties van de toestellen

De specificaties van de iPhone 12 en de iPhone 13 zijn natuurlijk niet precies hetzelfde, maar beide toestellen zijn razendsnel in het gebruik. Ze behoren beiden tot de snelste smartphones die er bestaan, samen met de nieuwe iPhone 14 uiteraard. De iPhone 12 beschikt over de Apple A14 Bionic-chip, met een maximale rekenkracht van 3,1 GHz. De opvolger van dit model beschikt over een nog snellere chip: de A15 Bionic. Die snelle chips zorgen er ook voor dat beide toestellen zuinig zijn met het energieverbruik. De accuduur van de iPhone 13 is wel een stuk hoger dan die van zijn voorganger. Je kunt de iPhone 13 zo’n 2,5 uur langer gebruiken dan de iPhone 12, als je dezelfde handelingen uitvoert op de telefoons. De processor van deze iPhones is zo’n 50% sneller dan die van andere fabrikanten. Als dat geen goede reden is om de volgende keer voor Apple te gaan, weten wij het ook niet meer!

De iPhone 14

Eind vorig jaar is natuurlijk ook de iPhone 14 uitgekomen, het nieuwste toestel van Apple. Je hebt vast al gezien dat dit een behoorlijk prijzig model is. Wil je de iPhone Pro Max, dan zit je op een prijs van meer dan 1500 euro. Daar krijg je uiteraard wel mega scherpe foto’s en razendsnelle prestaties voor terug. De nieuwe iPhone heeft ook een aantal nieuwe functies, zoals het scherm dat altijd aan blijft, ook als je het scherm vergrendelt. Je blijft de tijd, datum, informatie en widgets zien. Het is mogelijk om deze functie uit te zetten, mocht je dit niet prettig vinden. Daarnaast is de telefoon voorzien van crashdetectie die automatisch 112 belt als je een ongeluk krijgt met je auto. Als je er het geld voor over hebt, een goede keuze voor je nieuwe abonnement.

Gerelateerde artikelen

Back to top button