TuinWoonkamer

Handig: zet je kerstverlichting op een timer

Story Highlights
  • Kerstverlichting op een timer
  • IJspegels
  • Waterlantaarns
  • Timer

De feestdagen zijn weer in aantocht! Tijd om het huis weer helemaal in een decembersfeer te dompelen. Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar lopen immers over van de sfeer!

En dat wil je laten blijken ook. Natuurlijk is het helemaal aan jou hoe je dat aanpakt. Het interieur dat je op de feestdagen aan gaat passen is namelijk niet alleen een december interieur maar ook voornamelijk jouw interieur. Zo haal jij een kerstboom in huis waar jij alleen jouw favoriete ballen en andere decoraties in hangt. Misschien heb je wel een plastic model op zolder staan dat ieder jaar opgetuigd en al naar de woonkamer gemarcheerd wordt. Die kun je vervolgens nog een beetje aanpassen om toch een beetje originaliteit aan de dag te brengen. Tja, of niet natuurlijk.

Maar zodra je de lampjes uit de mottenballen mag halen, weet je zeker dat het hoog tijd wordt om te trappelen van ongeduld. Het wordt altijd weer een feest om die op te hangen en ze daarna voor het eerst aan te mogen steken! Zowel je kerstverlichting binnen als buiten verdienen je volle aandacht en zijn in allerlei soorten en vormen verkrijgbaar. Want wellicht wil jij nog iets toevoegen aan al die pracht en praal? Dat hangt er maar net vanaf wat jij allemaal van plan bent. Misschien heb je wel het idee opgevat om een wedstrijd met je buren te houden wie dit jaar de mooiste verlichting buiten heeft hangen! Of binnen, natuurlijk.

Hoe dan ook. Wat zijn dit jaar de mogelijkheden? Die zijn net als altijd weer eindeloos. Laten we even een greep doen in jouw vele opties om de decemberfeesten – en dan vooral Kerstmis – op een unieke manier luister bij te zetten.

IJspegels

Gaat het vriezen dat het kraakt? Zo nee, dan kun je er toch voor zorgen dat het hier wel alle schijn van heeft. Want zowel binnen als buiten kun je stijlvolle en duurzame kunststof ijspegels ophangen die nog een extra warm wit licht geven ook. De zestien pegels, die verschillen in lengte, zijn voorzien van LEDs die wel zo’n 20.000 uur meegaan. Dat is dus iets meer dan 2.25 jaar wanneer ze constant zouden branden.

Waterlantaarns

Het wordt pas echt gezellig wanneer je continu een aandoenlijk kersttafereel hebt om naar te kijken. Daar beleef je extra voordeel van wanneer dat nog licht geeft ook! Kies daarom een waterlantaarn uit met daarin een setting met sneeuwpoppen, een kerstman, kerstbomen en wat je je nog maar meer bij de feestdagen voorstelt.

Timer

Maar goed, je hebt waarschijnlijk de titel gelezen. Dat betekent dat het eindelijk tijd is voor de Gouden Tip: koop een timer! Zo weet je helemaal zeker dat de verlichting die op stroom is aangesloten nooit te lang of te kort brandt. Sommige lampjes werken immers op batterijen. Maar zo niet, dan stel je zelf in hoe laat de verlichting aan en weer uitgaat. Zolang er niemand is om van al die pracht en praal te genieten, heeft het niet veel zin om de boel te laten branden, toch?

Alvast hele fijne feestdagen toegewenst. Geniet maar vast van alle voorpret!

Gerelateerde artikelen

Back to top button