VloerenWoonkamer

Welke kleur vloer bij licht eiken meubels?

Story Highlights
  • Lichteiken meubels
  • Hout op hout
  • Gietvloer

Zodra het gaat over je interieur, is kieskeurigheid geen optie maar een vereiste. Niet zomaar alles past in het totaalplaatje dat jij voor ogen hebt.

Muren, plafonds, meubelen, vloeren en alles wat daarin of -bij in de buurt komt te staan. Allemaal moeten ze eraan geloven! Waaraan? Nou, aan jouw strenge selectie natuurlijk. Waarom zou je immers een compromis sluiten met iemand anders, laat staan jezelf? Jij bent degene die woont in jouw huis, niet iemand anders. Zolang jij je maar gelukkig voelt in je eigen stekkie is er dan ook niks aan de hand. Maar dan moet heel je huis wel naar jouw smaak ingericht zijn.

Neem nou de woonkamer. Dat zal, naast de slaapkamer, waarschijnlijk de plek zijn waar je het grootste deel van je tijd door zult brengen. En hier ontvang je ook bezoek. Dus zul je extra scherp zijn om hier de meest aantrekkelijke plek van te maken die maar mogelijk is. Alle elementen moeten dus een prachtig geheel vormen, ook al komen daar contrasten bij kijken. En nee, dat is geen tegenstelling, soms zorgen licht en donker nou eenmaal voor het mooiste totaal.

Vandaag nemen we een groot en belangrijk oppervlak onder de loep. Aan de titel te zien raad je al welke we bedoelen: je vloer. Want wellicht heb je al meubels – bijvoorbeeld van eiken – die je niet kwijt wilt, maar niet bij je huidige bodem passen. Dat zal betekenen dat er een nieuwe vloer in moet komen. Maar welke kleur en textuur gaan nou het beste met jouw eiken meubels samen? Dat zul je uiteindelijk zelf moeten bepalen, maar we kunnen je wel een klein beetje op weg helpen.

Hout op hout

Ben je helemaal weg van natuurlijke materialen? Dan kies je wellicht ook voor houten vloeren. We raden je daarbij wel aan om voor een houtsoort te gaan die duurzaam is en mooi kleurt bij je meubels. Het liefste ontstaat er een mooi contrast en versterken die twee elkaar. Licht eiken meubels doen het bijvoorbeeld ontzettend goed bij een donkere vloer en andersom. Let wel, op een lichter oppervlak zul je wel sneller beschadigingen en vlekken opmerken. Mocht je nou voor een hele industriële look gaan, dan is dat niet zo’n groot probleem. Dit past wel bij een ruimte waarin flink geleefd wordt – of eentje die die indruk moet wekken.

Gietvloer

Dit is een type vloer dat overal voorkomt. Dat merk je wel van de populariteit van de gietvloer in Leeuwarden tot helemaal aan Middelburg. Het fijne aan deze egale ondergrond is dat die in een heleboel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Bovendien wordt deze met groot gemak aangelegd, bijgewerkt of vervangen: er komt gewoon een vloeibare laag overheen, die vervolgens stolt. Is dat eenmaal gebeurd, dan heb je een pracht van een gietvloer die nog vele jaren meegaat en prachtig zal kleuren bij jouw eiken meubels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button