Woonruimtes

Het hele jaar door een buitengevoel creëren doe je zo!

Houd jij ook zo van de zomertijd, heerlijk genieten op het terras, een barbecue organiseren of lekker chillen in je tuin? Dat snappen wij wel! Niks is fijner dan het zonnetje op je gezicht en vertoeven in je eigen achtertuin. Dat wil je het liefst het hele jaar door ervaren; wij vertellen je hoe je dat doet.

Het hele jaar door buiten

Eén van de beste manieren om gedurende het hele jaar te genieten van je tuin, is door een veranda te plaatsen. Er zijn een hoop verschillende soorten veranda’s, zoals de klassieke open veranda, moderne glasshouses en leefveranda’s. Wanneer je graag het hele jaar door het buitengevoel wilt creëren, dan doe je er goed aan om een veranda met een glazen schuifwand te kopen. De glazen schuifwanden kun je open doen met mooi weer en dichtschuiven als het kouder wordt of bij regen. 

Een dichte veranda kun je op verschillende manieren inrichten; je kunt hem omtoveren tot kantoorruimte, gebruiken als gezellige plek om ‘s avonds te dineren of je kunt er een romantisch plekje van maken, voor jou en je partner of gewoon om lekker zélf te genieten van een drankje, een muziekje of een goed boek. Hoe je de veranda ook inricht, je hebt in alle seizoenen uitkijk op je tuin en dat geeft je het gevoel dat je altijd lekker buiten bent.

Kies je voor een veranda met glazen schuifwanden, dan moet je de veranda wel goed onderhouden. Het is belangrijk dat je eens in de zoveel tijd de ramen zeemt, zodat het zicht op de tuin optimaal blijft. Ook zorgt het poetsen van de ruiten ervoor dat de veranda een lange levensduur heeft en dat is natuurlijk het belangrijkste; zo geniet je nog jaren van het buitengevoel, ook als je binnen zit.

Laat veel licht binnen

Een goedkopere manier om voor het buitengevoel in huis te zorgen, is door simpelweg veel licht binnen te laten. Dat kun je uiteraard doen door je gordijnen lekker open te doen en ramen open te zetten. Zo komt er niet alleen meer licht het huis in, maar haal je ook de geluiden en geuren van buiten naar binnen, zoals tsjilpende vogels, het ritselen van bladeren door een zacht briesje en de zoete geur van bloemen.  

Komt er door de ramen niet zo veel licht naar binnen, maar heb je daar wel behoefte aan? Dan kun je altijd nog overwegen om een lichtkoepel te laten plaatsen. Dat is even een investering, maar dan geniet je wel de hele dag van natuurlijk licht in huis. Als bonus kun je ‘s avonds door de lichtkoepel naar de sterrenhemel kijken – hoe leuk is dat!?

Zorg voor plantjes en bloemen

Nog een laatste tip om het hele jaar door het buitengevoel te ervaren: zorg voor veel planten en bloemen in huis. Het maakt niet uit of je van cactussen of Goudpalmen houdt, groen in huis doet het altijd goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Bloemen leuken de boel daarnaast goed op; elke lente is het weer een feestje als we de eerste Tulpen in huis zetten.

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel de natuur in huis halen? Dan kun je altijd kiezen voor een paar mooie kunstplanten en droogbloemen. Je koopt ze, zet ze weg en je kunt er jaren van genieten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button