Algemeen

Wat mag in een bouwcontainer?

Als je een bouwcontainer wilt huren, is het verstandig om eerst wat vooronderzoek te doen. Zo is het slim om eerst na te gaan of je wel de juiste container wilt huren. Ga bijvoorbeeld na hoe groot de container moet zijn. Verder is het ook belangrijk dat je kijkt naar met welk soort afval je te maken krijgt. Zo voorkom je immers dat je de verkeerde container huurt. In dit artikel vertellen we je meer over het afval dat in een bouwcontainer mag.

Wat is bouw- en sloopafval?

Bouw- en sloopafval ontstaat veelal bij bijvoorbeeld het verbouwen, bouwen of renoveren van een woning of gebouw. Het afval bestaat meestal uit materiaal dat niet meer gebruikt kan worden omdat het niet meer functioneert of omdat het aan vervanging toe is. Voor dit afval huur je een bouwcontainer. Wanneer je een bouwcontainer huurt bij bijvoorbeeld Renewi wordt een groot deel van het afval gesorteerd en hergebruikt als grondstof. Zo krijgt je afval een nieuw leven. Heb je alleen puin, dan kun je het beste een puincontainer huren.

Wat mag in een bouwcontainer?

Een bouwcontainer is bedoeld voor bouwafval. Het meeste afval dat dus ontstaat na een verbouwing, mag dus gewoon in een bouwcontainer. Toch is het goed om te weten wat er nu precies in de bouwcontainer mag. Afval zoals hout, puin, metaal, plastic, kleine hoeveelheden isolatiemateriaal, glas en papier mag allemaal in een bouwcontainer. Heb je veel verschillende soorten afval? Dan kun je er ook voor kiezen om verschillende soorten containers te laten komen. Dat is namelijk vaak duurzamer én goedkoper.

Wat mag niet in een bouwcontainer?

Er zijn natuurlijk ook materialen die niet in een bouwcontainer mogen. Het is belangrijk om te weten wat er niet in de bouwcontainer mag, zo voorkom je immers extra kosten. Daarbij kun je zo van tevoren al bedenken of je echt de juiste container hebt, of toch een andere moet huren. Afval zoals accu’s, autobanden, asbesthoudend materiaal, chemisch afval, dakafval, elektrische apparaten, golfplaten, grondafval, organisch afval en restafval mag niet in een bouwcontainer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button