Tuin

Hoe kies je een goede parasol?

Story Highlights
  • Kies voor een waterafstotende coating
  • Doek met een UPF waarde
  • Kies voor gebruiksgemak

Op warme zomerdagen is het heerlijk om in de tuin te zitten. Natuurlijk wil je dan niet in de volle zon zitten, maar lekker in de schaduw. De makkelijkste manier om schaduw te creëren, is met een parasol. Parasols zijn echter in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Hoe kies je een goede parasol? Hieronder bespreken we drie zaken waar je in ieder geval aan moet denken voordat je een parasol gaat kopen.

Ga voor kwaliteit

Als je op zoek bent naar een parasol voor langere tijd, is de kwaliteit het belangrijkste. De kwaliteit wordt grotendeels bepaald door het doek waar de parasol van gemaakt is. Neem in ieder geval een parasol die voorzien is van een waterafstotende coating zodat de stof niet wordt aangetast door het weer. Daarnaast moet het doek je goed beschermen tegen de zon. Een doek met een UPF waarde beschermt je goed tegen schadelijke zonnestralen. Wil je het milieu ook een handje helpen? Kies dan voor een doek van gerecycled materiaal, zoals de Solero Parasols.

Let op gebruiksgemak

Wanneer een product makkelijk in gebruik is, zal je het ook eerder gebruiken. Zo werkt het ook met parasols. Als je er tegenop ziet om een parasol op te zetten, ga je ook minder snel buiten zitten als de zon schijnt. En dat is natuurlijk zonde. Kies daarom een parasol die je in een handomdraai kunt openen en sluiten. Een handige parasol is de 1 Seconde Parasol Presto. Deze werkt bijna geheel automatisch en staat letterlijk binnen een seconde. Presto is Italiaans voor snel en dat is dus zeker het geval! Ook het sluiten van de parasol werkt door middel van een knop waarmee de parasol zelf het werk doet. Makkelijker kan bijna niet.

Kies het juiste formaat parasol

Veel mensen hebben de ervaring dat je de parasol constant moet verplaatsen, naarmate de zon vanaf een ander punt de tuin in schijnt. Je bent in één keer van dit probleem af wanneer je kiest voor een formaat dat je volledige terras in de schaduw zet. Het handigste is dan een zwevende parasol die je recht boven de tuintafel kunt plaatsen. Deze parasols zijn in zeer grote maten te koop, zelfs van 3×3 en 4×4 meter. Ook de vorm van de parasol kun je kiezen aan de hand van jouw terras. Je hebt klassieke ronde parasols, maar ook vierkante en rechthoekige. Zo kan je de parasol helemaal aanpassen aan jouw terras en optimaal genieten in de schaduw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button