Slaapkamer

Hoe weet ik wat een goed matras is?

Ben je toe aan een nieuw matras, maar weet je niet waar je op moet letten als je een nieuwe uit gaat zoeken? Geen zorgen – in dit artikel leggen we je uit waar een goed matras aan moet voldoen en hoe jij het juiste matras voor jouw lichaam uitkiest.

Ligcomfort

Een belangrijke maatstaf voor het uitzoeken van een goed matras, is het ligcomfort. Zo voorkom je dat je de hele nacht aan het draaien en woelen bent, op zoek naar de perfecte lighouding. Een goed ligcomfort bereik je door je matras te verstellen en de juiste stevigheid in te stellen. Ook is het belangrijk dat het matras zich naar jouw lichaam vormt doordat het de juiste zones ondersteunt. Een natuurlatex matras van Una Matras is een zeer goed voorbeeld: het is verstelbaar, beschikbaar in verschillende diktes en stevigheden en zeer flexibel.

Nachtelijk zweten

Wanneer je ‘s nachts veel zweet, kan dat een aardig verstorend effect hebben op je nachtrust. Daarnaast zorgt nachtelijk zweten ervoor dat je het bed vaak moet verschonen, waardoor de wasmand al vlug uitpuilt met beddengoed. Bovendien: dagelijks douchen voordat je naar het werk vertrekt, dat is ook niet ideaal. Nachtelijk zweten voorkom je door het juiste matras aan te schaffen, zoals een matras van koudschuim; het materiaal is lekker koel en het biedt de gehele nacht een aangename temperatuur. Ideaal!

Allergieën

Heb je last van allergieën of merk je dat je door stof minder goed slaapt? Dan doe je er goed aan om te zoeken naar een matras dat hypoallergeen is. Een matras van natuurlatex biedt uitkomst; deze zijn 100 procent biologisch. Dit betekent dat er tijdens het productieproces geen extra chemicaliën toegevoegd zijn, zoals je dat bij synthetisch rubber wel tegenkomt. Dat maakt dat een natuurlatex matras niet alleen hypoallergeen is, maar ook nog eens heel duurzaam en goed voor het milieu. Met die gedachte in je achterhoofd kun je extra lekker slapen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button