Woonruimtes

Hoe zorg je dat jouw woning wat meer uitstraling krijgt?

Een woning is een kostbaar bezit en wanneer je het eenmaal voor elkaar gekregen hebt om een hypotheek te krijgen, wil je je woning ook graag mooi aan de buitenwereld presenteren. Je kunt dan zorgen dat alles strak in de lak zit, maar wanneer het donker wordt, is van dit alles niets meer zichtbaar. Wil je je woning ook in de avonduren een stijlvolle uitstraling geven, dan kun je gaan werken met mooie verlichting. Hierdoor zorg je dat je het oog van de toeschouwer precies op de sterke punten van jouw woning laat vallen. Welke verlichting heb je nodig en waar moet je op letten wanneer je vele jaren plezier van je aankopen wilt hebben? In dit artikel worden de feiten van fabeltjes gescheiden zodat jij de perfecte lamp voor jouw woning kunt kopen. 

Goede verlichting doet meer dan alleen licht geven 

Een lamp aan je huis bevestigen, dat kan iedereen. Het is juist de kunst om die verlichting te kiezen waardoor je huis nog beter uit de verf komt. Denk daarom eens aan een wandlamp. Een wandlamp geeft namelijk niet alleen maar licht, maar zorgt ook voor een mooi effect op de muur. Zorg er daarom ook altijd voor dat je meerdere wandlampen bevestigd om het effect te versterken. Denk hierbij aan de ruimte tussen de ramen, links en rechts van de voordeur of op de hoeken van je woning. Kies voor eenvoudige wandlampen met de juiste schijnrichting. Je kunt de lichtbundel namelijk naar onderen, boven of naar beide kanten laten schijnen. Kies ook altijd voor de juiste kleur voor je licht en kies vooral warmere tinten. 

Wat is belangrijk om te weten als je lampen gaat kopen? 

Het belangrijkste waar je op moet letten als je lampen voor buiten gaat kopen, is of deze geschikt zijn voor buiten. Of de lampen tegen vocht, water en stof kunnen, kun je afleiden aan de IP-waarde van de lamp. Is deze hoger dan 65, dan zijn ze geschikt voor dergelijke omstandigheden. Kies nooit voor lampen met een lagere waarde omdat je dan bij de eerste de beste regenbui kortsluiting zult krijgen en dat moet je te allen tijde voorkomen. Wil je geld besparen? Kies dan zeker voor ledverlichting. Dit is de meest duurzame vorm van verlichting.

Wil je binnen ook de beste verlichting? 

Als je eenmaal bent begonnen met verlichting aanbrengen, is het goed om te weten dat je ook binnen prachtige led inbouwspots kunt aanbrengen. Ook deze spots zijn verkrijgbaar in spots voor de keuken, de douche en uiteraard ook voor je woonkamer. Koop er ook zeker een dimmer bij zodat je zelf de lichtsterkte kunt bepalen. Zo heb je altijd het geschikte licht in huis dat je ook weer met een draai aan de knop kunt veranderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button