TrendsWoonruimtes

Alles voor een praktische inrichting anno 2022

Lees je dit artikel in 2024? Lees dan hier onze gids voor het modern inrichten van je woonkamer anno 2024.

Een praktische inrichting is om verschillende redenen erg handig. Als je je huis praktisch wilt inrichten, moet je rekening houden met alle kamers. Je moet nadenken hoe je de woonkamer, badkamer en slaapkamer praktisch kunt inrichten. De essentie van een praktische inrichting is in feite het kopen van simplistische meubels bij Meubelzorg of andere meubelzaken, maximale functionaliteit, eenvoudige maar mooie interieur opstelling, minder onderhoud en installatiegemak. Een praktisch interieur is meer gericht op bruikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid dan op esthetiek. Alleen omdat praktische interieurs meer gericht zijn op het optimaliseren van je inrichting, betekent niet dat het geen esthetiek heeft. Praktische interieurs hebben wel degelijk hun eigen aantrekkingskracht. Je moet het gewoon goed doen om het er mooi uit te laten zien.

Huiskamer

Voor een praktische woonkamer moet je je richten op duurzaamheid en onderhoudsgemak, specifiek voor de meubels. De reden daarvoor is dat de woonkamer meestal veel wordt bezocht door je familie en bezoek. Dat betekent dat je meubels duurzaam genoeg moeten zijn om al die interacties te kunnen weerstaan. Daarnaast wordt je woonkamer sneller vuil als deze veel wordt gebruikt. Je moet er dus voor zorgen dat je meubels langer schoon blijven en dat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor polyester als meubelstof. Met deze stof zijn je meubels beter bestendig tegen vlekken, en verkleurt deze minder snel bij zonlicht. Als je bijvoorbeeld een relaxfauteuil elektrisch wilt kopen, zorg er dan voor dat deze stoel aan al deze kenmerken voldoet. Vergeet niet dat je ook je woonkamer ontwerpen en meubilair op een simplistische manier moet houden.

Slaapkamer

Je slaapkamer is een kamer die voornamelijk wordt gebruikt voor persoonlijke doeleinden. Je zult hier ook de meeste van je privé eigendommen opslaan. Het is belangrijk om opbergruimte te hebben waar al je spullen in passen. Zorg dus dat je genoeg opbergruimte hebt. De beste manier om dit te bereiken, is door een ruime kledingkast aan te schaffen. Het zou natuurlijk ideaal zijn als je deze in de muur kunt installeren. Dit bespaart ruimte in de kamer. Daarnaast is het erg praktisch om genoeg haken in je slaapkamer te hebben om je kleren en andere spullen op te hangen. Een andere praktische tip is om een nachtkastje te kiezen dat groot genoeg is om al je spullen kwijt te kunnen. 

Badkamer

Een praktische badkamer moet alle noodzakelijke toevoegingen hebben om het praktisch te maken. Dat betekent voldoende handdoekhaken, opbergruimte voor toiletpapier, object containers voor mondhygiëne en planken voor andere benodigdheden. Zorg ervoor dat deze toevoegingen gemakkelijk toegankelijk en ook gemakkelijk schoon te maken zijn. Denk eraan om niet te veel badkameraccessoires toe te voegen om te voorkomen dat het eruitziet als een opslagruimte in plaats van een kamer voor persoonlijke hygiëne.

Gerelateerde artikelen

Back to top button