TrendsWoonruimtes

Investeer in de toekomst van jouw huis

Mogelijk woon je al 30 jaar in hetzelfde huis of ben je onlangs verhuisd naar een nieuwe plek. Wat jouw situatie ook is: je bent nooit klaar met je huis. Of het nu gaat om regulier onderhoud of dat het gaat om modernisering van je huis. Om met de tijd mee te gaan, is het belangrijk dat je jouw huis ook mee laat veranderen. Maar hoe je dat precies? In dit artikel lees je 3 tips die je hierbij helpen. Zo zorg je voor een optimale voorbereiding op de toekomst en weet je zeker dat je niet achter de feiten aanloopt.

Vergroening van je tuin

De kans is groot dat je vaak het volgende hoort: als je wil bijdragen aan een beter milieu en aan het oplossen van het klimaatprobleem, dan is een goede optie om je voor- en/of achtertuin te vergroenen. Je kunt klein beginnen door een aantal tegels uit de tuin te halen. Op deze plek kun je een aantal extra planten plaatsen of (extra) gras zaaien. Maar je kunt het ook grootser aanpakken en kiezen voor een gehele verbouwing van de tuin. Naast dat het bijdraagt aan een groenere planeet, draagt vergroening van de tuin ook direct bij aan een betere afwatering van je tuin. Zo voorkom je dat het water in de tuin hoog komt te staan en zorg je voor een kleinere kans op een overstroming in je huis als er veel regen valt.

Kies voor een gasloze woning

Een ontwikkeling die al enige tijd populair is, is het verminderen van het gasverbruik. Dit heeft de laatste tijd nog eens een extra vaart genomen door de enorm hoge gasprijzen. We gaan hier massaal mee aan de slag door te koken op inductie of door een cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Goed om te weten is dat er diverse subsidies beschikbaar zijn om je huis te verduurzamen. Verdiep je hier dan ook goed in, zodat het de kosten drukt voor een gasvrij leven. Als je kiest voor minder gasverbruik, dan moet je wel rekening houden met een toename in het elektriciteitsverbruik. Daarom is het slim om bijvoorbeeld ook zonnepanelen aan te schaffen, zodat je niet opeens enorm veel kosten hieraan hebt.

Zuinige apparaten en een slim huis

Om mee te gaan met de tijd, is het ook belangrijk om je elektrische apparaten te vervangen voor energiezuinige apparaten. Want waar vroeger een B-apparaat al heel goed was, kun je bij wasmachines nu ook al gaan voor een A+++ apparaat. Daarnaast kun je ook direct een slim huis creëren. Zo zie je op dit moment bijvoorbeeld al vaak een slimme deurbel, kiezen veel mensen voor slimme laadpalen kopen die ze thuis plaatsen en vind je in veel huishoudens ook al een robotstofzuiger.

Gerelateerde artikelen

Back to top button