VloerenWoonruimtes

Is jouw huis ook toe aan een update?

Heb jij het idee dat jouw woning niet meer van deze tijd is? Heeft jouw woning nog altijd dezelfde stijl als dertig jaar geleden? Dan is het tijd om eens te kijken wat je kunt doen om jouw huis de eenentwintigste eeuw in te trekken. Je hoeft niet met grote sommen geld te smijten om je woning een make-over te geven. Je zult zien dat je van een oude woning, heel eenvoudig een stijlvol geheel kunt maken door een nieuwe vloer en nieuwe deuren aan te brengen. In dit artikel willen wij in het bijzonder ingaan op hoe je je woning lichter kunt maken. Oudere woningen staan vaak niet bekend om de hoeveelheid licht die in de woning valt en dat terwijl het toch niet moeilijk hoeft te zijn om een lichte woning te maken. 

Kies voor een lichte vloer

Een van de grootste oppervlakten in je woning, is de vloer. Het is dus niet gek dat deze beeldbepalend is voor de aanblik van je kamer. Als je meer licht in je woning wilt aanbrengen, kun je kiezen voor een mooie lichte pvc-vloer. Je kunt pvc vloeren in vele soorten en maten krijgen. Je kunt kiezen voor een design dat de uitstraling van hout of steen benadert. Dat is echter niet de enige reden om voor een pvc-vloer te kiezen. Deze vloer laat zich namelijk eenvoudig aanbrengen en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. De vloer gaat heel lang mee en hij voelt niet koud aan. Je kunt dus altijd op blote voeten of op sokken lopen als je thuis bent. 

Gooi de deuren open

Een van de grootste blokkades voor de lichtinval in een huis, zijn de deuren. Deze kunnen zorgen dat een ruimte heel donker wordt. Tijd dus om hier wat aan te doen. Kijk eens of stalen deuren je aanspreken. Een stalen deur zorgt niet alleen meteen voor heel veel meer lichtinval, maar zorgt ook voor een stoere uitstraling. Het zorgt bovendien voor een ruimtelijk effect in je huis omdat door de doorkijk die ze bieden, de kamers met elkaar verbonden worden. Wil je liever geen doorkijk, kies dan voor melkglas. Daardoor valt het licht wel binnen, maar waarborg je je privacy wel. Je kunt deze deuren kopen als inbouwdeur in je huidige kozijn, maar je kunt ook kiezen voor een schuifdeur. 

Werk met accenten

Als je eenmaal meer licht in je kamer hebt weten aan te brengen, is het tijd om accenten aan te gaan brengen. Kijk eens of het behang van Eijffinger je aanspreekt. Dit merk staat bekend om zijn prachtige designs. Je hoeft niet een hele muur te behangen want je kunt bij dit merk ook terecht voor cirkelvormige afbeeldingen. Ook kun je enkele banen behang aanbrengen om een contrast aan te brengen op je muur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button