Onderhoud

Je gevel wordt weer zo goed als nieuw met een gevelreiniging

Story Highlights
  • De gevel weer zo goed als nieuw
  • Kies voor stoomcleanen of powercleaning
  • Optie: mineraal wassing

Wanneer je vrienden of familie ontvangt, is de kans groot dat je de dag voordien je huis nog een grondige kuisbeurt geeft. Je wil namelijk een propere indruk nalaten op je gezelschap. Ook de buitenkant van je woning heeft soms een kuisbeurt nodig. Je kan dit zelf doen, maar je kan je zeker ook wenden een gespecialiseerde firma hiervoor.

Wat is een gevelreiniging?

Een gevelreiniging is, zoals het woord zelf al zegt, een reiniging van je gevel. Er zijn verschillende manieren om een gevel te kuisen. De meest gebruikte manier is stoomcleanen. Hierbij ga je met een hogedrukreiniger warm water op je gevel spuiten. Vaak is dit al voldoende om het grootste vuil af je woning te krijgen. De combinatie van hoge druk en het hete water, zorgt er namelijk voor dat het vuil loskomt.

Een tweede optie is een powercleaning van je gevel. Hierbij wordt niet enkel heet water gebruikt, maar ook een reinigingsmiddel. Je brengt eerst het reinigingsmiddel aan op je gevel. Nadat dit is opgelost, ga je met een hogedrukspuit met heet water het reinigingsmiddel afspoelen.

Wanneer de twee bovenstaande opties niet voldoende zijn om je gevel terug proper te krijgen, kan je ook gebruik maken van een mineraalwassing. Bij deze techniek wordt een mineraal zoals kalk op de gevel gespoten. Deze optie is minder schadelijk voor het milieu dan powercleaning omdat er geen chemisch reinigingsmiddel wordt gebruikt.

Daarnaast heb je nog andere mogelijkheden zoals zandstralen of vochtstralen. Deze technieken worden voornamelijk gebruikt wanneer er sprake is van hardnekkig vuil op je gevel.

Wanneer moet je een gevelreiniging doen?

Er wordt aangeraden om de gevel van een gezinswoning om de tien jaar te laten reinigen. Wanneer je deze laat reinigen, kan het interessant zijn om je gevel ook te laten impregneren. Er wordt dan als het ware een extra laag op je gevel aangebracht die beschermt tegen water en allerlei soorten vuil.

Je kan je gevel zelf ook reinigen als je dit zelf wil, maar je niet elke type gevel vereist dezelfde techniek. Informeer dus zeker op voorhand welke techniek jij het beste gebruikt. Bovendien is gevelreiniging vaak ook niet extreem duur. Om zeker te zijn dat de juiste materialen en technieken worden gebruikt, kan je misschien overwegen om het door een vakman te laten doen. Als je nog twijfelt, kan je natuurlijk nog enkele vrijblijvende offertes aanvragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button