Woonruimtes

Jouw droomwoning vinden met deze tips

Story Highlights
  • Zet op papier aan welke eisen je droomhuis moet voldoen
  • Ken je financiële (on)mogelijkheden
  • De hypotheekadviseur vertel je over de verschillende hypotheekvormen

Als je dan toch een huis zoekt, dan ook maar gelijk je droomwoning. Maar het vinden van een huis dat aan al je eisen voldoet is gemakkelijker gezegd dan gedaan. We geven je hier enkele tips die de zoektocht gemakkelijker kunnen maken. Doe er je voordeel mee.

Wat is je droomwoning dan precies?

Bepaal eerst wat je droomwoning dan precies is. Aan welke eisen moet het voldoen wat zijn nou punten die écht belangrijk zijn. Leg ze vast! Wees daarbij wel altijd reëel. Of anders; ken ook je beperkingen. Vanuit financieel oogpunt en om de mogelijkheden wat te vergroten is het natuurlijk beter om het huis samen met je partner te kopen. Dan kun je vaak net even meer en komt je droomhuis sneller in zicht. Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker voor de zoektocht naar je droomwoning. Stel jezelf geen deadline. In de praktijk namelijk ga je dan overhaaste beslissingen nemen. En dat zijn vaak nooit de beste beslissingen.

Bij twijfel niet doen!

Uiteraard volg je de online en fysieke kranten en de social media. Want ook daar worden steeds vaker huizen te koop aangeboden. In de zoektocht naar je droomwoning is het bovendien goed het aloude adagium ‘bij twijfel niet doen’ te hanteren. Behalve naar het huis zelf, kijk je ook goed naar de ligging van de woning en als je nou een huis zoekt waar je tot rust komt en waar je ruimte om je heen hebt, denk dan eens aan de provincie Groningen. Een hypotheek in Groningen is bovendien vaak goedkoper dan in andere delen van het land en zeker vergeleken met de grotere steden van ons land.

Zijn je financiële mogelijkheden?

Belangrijk is vooral om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. In dat kader is het verstandig een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. Samen met de adviseur kun jij je mogelijkheden in beeld krijgen. Belangrijk, want je kunt immers niet verder springen dan je polsstok lang is. Een dergelijk adviesgesprek bij de hypotheekadviseur is vaak gratis en vrijblijvend. En behalve het berekenen van de maximale leensom kan de specialist in het vinden van de beste hypotheek in Groningen je ook alles vertellen over de verschillende soorten hypotheek die er zijn. En dat geldt uiteraard ook voor een hypotheek in Delfzijl.

Na een bezoek aan de notaris kun jij je volledig richten op je droomhuis

Heb jij je droomhuis daadwerkelijk gevonden? Hartstikke fijn! Ga dan opnieuw naar de hypotheekadviseur, die vervolgens de voor jou meest gunstige hypotheek in Groningen zoekt en een aantal interessante opties voor je selecteert. Hij zal je bovendien advies geven. Uiteraard heb jij zelf steeds het laatste woord en hak jij uiteindelijk de knoop door. Vervolgens kan het snel gaan. Je krijgt een hypotheekofferte en je moet een aantal documenten aanleveren. Aan de hand van die gegevens gaat de kredietverstrekker onderzoeken of jij daadwerkelijk de hypotheeklast kunt dragen. Is dat in orde, dan volgt er een definitief aanbod en als je dat aanbod ondertekend hebt geretourneerd is alleen het wachten nog op een definitief akkoord. Het bezoek aan de notaris waar je de hypotheekakte en de akte van levering tekent is vervolgens de laatste stap. Je hypotheek is dan helemaal rond en je kunt je vanaf dat moment bezighouden met je nieuwe droomhuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button