DIY

Lees hier hoe je veilig kunt verhuizen

Een verhuizing is een vermoeiende klus die heel wat risico´s met zich meebrengt. Zeker als je zware meubels of breekbare spullen gaat verplaatsen, moet je zeer voorzichtig te werk gaan. Om eventuele ongelukken of ernstige verwondingen te voorkomen, mag je de veiligheid op geen enkel moment uit het oog verliezen. In dit artikel geven we je graag enkele handige tips waarmee je je hele verhuizing op een correcte en veilige manier kan afwerken!

Bereid de hele klus goed voor

Je kan enkel veilig verhuizen als je de hele klus grondig voorbereidt. Denk goed na over de verschillende taken die uitgevoerd moeten worden en stel vervolgens een duidelijke planning op. Probeer voor elke taak ruim voldoende tijd te voorzien. Op deze manier kan je elk klus rustig uitvoeren en moet je niet overhaast te werk gaan. Het is trouwens ook een goed idee om wat vrije tijd in de planning op te nemen. Zo kan je eventuele problemen eenvoudig opvangen of kan je je gewoon even ontspannen tijdens het verhuizen.

Het juiste materiaal

Een veilige verhuizing is enkel mogelijk met het juiste verhuismateriaal. Zo heb je eerst en vooral grote en stevige verhuisdozen nodig. Vul de dozen niet helemaal en hou rekening met het gewicht, zeker als je de dozen zelf moet dragen. Verder is het ook aanbevolen om breekbare spullen goed te beschermen. Je kan ze in krantenpapier wikkelen of je kan ze met speciale verhuisdoeken beschermen. Ten slotte is het ook een goed idee om een professionele verhuiswagen of een verhuislift te huren. Op deze manier kan je zelfs de zwaarste spullen op een veilige manier naar je nieuwe woonst brengen.

Luister naar je lichaam

Verhuizen is een erg vermoeiende taak waarbij je lichaam het zeer zwaar te verduren krijgt. Heel wat mensen proberen zoveel mogelijk spullen samen te tillen, zodat ze de klus snel kunnen afronden. Het is echter ontzettend belangrijk dat je naar je lichaam luistert. Til niet meer dan je lichaam aankan en neem steeds een juiste houding aan. Neem op tijd rust en vraag hulp aan familie en vrienden. Door je spieren te overbelasten, kan je namelijk zeer ernstige blessures oplopen en dat is een verhuizing toch echt niet waard…

Verhuis breekbare en brandbare spullen in aparte dozen

Om alle breekbare spullen tegen schade te beschermen, plaats je ze best in een aparte doos. Door ze in beschermende doeken te wikkelen, zijn ze bovendien ook tegen schokken bestand. Ook brandbare spullen moeten apart verpakt worden. Denk bijvoorbeeld aan spuitbussen of andere licht ontvlambare vloeistoffen. Deze brandbare goederen mogen trouwens niet ingepakt worden. De verandering in temperatuur kan namelijk tot een lekkage of zelfs een explosie leiden. Door al deze zaken in een aparte doos te plaatsen, weet je tijdens het verhuizen ook meteen welke dozen je met extra zorg moet behandelen.

Neem je tijd

Een gouden regel tijdens het verhuizen is om je tijd te nemen. Stel je planning een paar weken voor de eigenlijke verhuisdag op en voorzie voldoende ruimte voor elke taak. Ga zeker niet overhaast te werk en probeer zo efficiënt en zo gestructureerd mogelijk te verhuizen. Plaats gelijkaardige spullen bijvoorbeeld in dezelfde verhuisdoos en schrijf op de doos naar welke kamer ze moeten. Verder mag je ook tijdens het transport en het uitpakken zeker niet te snel te werk gaan. Een ongeluk is snel gebeurd en het zou zonde zijn om je meubels of andere waardevolle bezittingen te beschadigen.

Besteed je verhuizing aan specialisten uit

Als je er zeker van wil zijn dat de hele verhuisklus veilig en schadeloos verloopt, dan besteed je deze klus best uit aan een specialist zoals Keurmerkverhuizer.nl in Rotterdam. Een professioneel verhuisbedrijf heeft jarenlange ervaring en beschikt over al het nodige verhuismateriaal om je spullen op elk moment tegen schade te beschermen. Ze weten hoe ze een verhuizing moeten aanpakken en gaan steeds op een correcte en efficiënte manier te werk. 

Bovendien kan je bij een expert met alle soorten verhuizingen terechte, gaande van een bedrijfsverhuizing tot een seniorenverhuizing of een spoedverhuizing. De gemotiveerde en enthousiaste verhuizers van een gespecialiseerd bedrijf vatten elke nieuwe klus vol motivatie aan en zorgen ervoor dat je hele inboedel op een correcte en veilige manier naar de nieuwe woonst gebracht wordt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button