Zwembad in de tuin? Zó ga je voor een compleet geheel!
Heb je de luxe om een zwembad in de tuin te nemen? Ga hier zeker voor! En als je het doet, pak dan meteen uit. Niet alleen het zwembad telt mee, maar ook de accessoires die je erbij uitkiest. In dit artikel delen we onze tips!
Zwembad
We beginnen bij het begin: het zwembad zelf natuurlijk! Hoewel je snel een zwembad uit kunt kiezen, raden we liever aan om er uitgebreid over na te denken. Het perfecte zwembad ziet er voor iedereen immers anders uit. Ga je bijvoorbeeld voor een vierkant, rechthoekig of rond bad? Hoe groot is het zwembad? Hoe diep wil je het bad hebben? Kies je voor een standaard formaat of laat je een eigen zwembad ontwerpen? Zo zie je maar: er zijn al direct genoeg vragen.
Warmtepomp voor zwembad
Uiteraard wil je dat je zwembadwater een aangename temperatuur heeft. Hier heb je een warmtepomp zwembad voor nodig. Dit is een handig apparaat om het zwembad op een efficiënte manier mee te verwarmen. Hoe het werkt? De pomp haalt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt afgegeven aan het zwembadwater. Je krijgt hiermee zelfs volledige controle over de temperatuur van het water in het bad: stel eenvoudig de gewenste watertemperatuur in. De pomp wordt dan uitgeschakeld zodra deze temperatuur is bereikt.
Zwembadfolie
Hoe een zwembad zo’n mooie kleur krijgt aan de binnenkant? Met zwembad folie! Dit is de kunststof laag die in het bad moet worden geplaatst. De laag maakt een zwembad waterdicht: uiteraard van groot belang. Verder kies je hiermee de kleur van het zwembad, waarbij je bijvoorbeeld kunt gaan voor stralend blauw of juist subtieler groen. Zwembadfolie wordt op zo’n manier geplaatst dat het altijd perfect in het zwembad past. Dit ziet er fraai uit!
Zwembadreiniging
Het is belangrijk om een zwembad goed schoon te houden. Hier kun je verschillende accessoires bij gebruiken. Met een schepnetje kun je grover vuil uit het water vissen, zoals bladeren die blijven drijven. Ook een zwembadstofzuiger is een geliefd apparaat. Stofzuig het bad handmatig. Of kiest juist voor de luxe van een robotstofzuiger in het zwembad! Verder is het nodig om de juiste hoeveelheid chloor toe te voegen aan het bad, bijvoorbeeld met een chloordrijver. Houd altijd de waardes nauwlettend in de gaten, zoals de pH-waarde van het water. Op basis hiervan bepaal je of het water schoon en veilig genoeg is om in te zwemmen.
Extra’s bij het zwembad
We sluiten af met extra’s bij het zwembad. Goede loungestoelen bijvoorbeeld, en een rekje om handdoeken op te bewaren. Denk verder aan een trappetje, als er nog geen ingebouwde trap aanwezig is. Heb je een groot en diep zwembad in de tuin? Misschien is een glijbaan dan zelfs een optie. Let er natuurlijk wel te allen tijde op of dit veilig is: hier kun je het best een expert naar laten kijken. Waar je ook voor kiest, zorg dat je het zwembad van je dromen in de tuin plaatst!