TrendsWoonkamer

Past een bio ethanol haard ook in mijn interieur?

Als je op zoek bent naar een sfeervolle kachel voor je woonkamer dan zijn er meerdere opties. Je kunt kiezen voor een pelletkachel, een originele open haard, een allesbrander of een bio ethanol haard. Waar je voor kiest hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Soms wordt de keuze beperkt, bijvoorbeeld als jouw huis geen schoorsteen heeft. Dan is een bio ethanol kachel eigenlijk de enige keuze, uiteraard op een gaskachel of elektrische kachel na.

Een ethanol kachel is veilig en schoon

Veel mensen vinden een hout gestookte kachel niet prettig vanwege de rook en de stankoverlast. Ook zijn er steeds meer gemeenten die regels stellen voor het stoken van houtkachels vanwege de luchtkwaliteit buiten. Mensen met longaandoeningen kunnen daar hinder van ondervinden, vooral bij bepaalde weersomstandigheden zoals mist. Wil je een sfeerhaard waarmee je niemand overlast bezorgt dan is een bio ethanol haard een uitstekende keuze. Hij geeft sfeer, een paar graden warmte en past bovendien ook nog eens perfect in jouw interieur. 

Ga je voor een losse hard of inbouw?

Als je je interieur wilt verfraaien met een bio ethanol haard dan kun je kiezen voor inbouw of voor een losse haard. Een losse haard geeft natuurlijk het voordeel dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen als je de inrichting van de kamer wilt veranderen. Als je huis een schoorsteen en schouw heeft dan is dat de ideale plek voor een inbouw ethanol kachel. Dat je de schoorsteen niet gebruikt is natuurlijk geen probleem. Je kunt je haard helemaal op laten gaan in de wand en er op die manier een mooi geheel van maken. 

Waar vind ik mooie bio ethanol haarden?

Als je geluk hebt dan zit er een dealer van bio ethanol haarden bij jou in de buurt waar je een showroom kunt bezoeken. Maar als dat niet het geval is dan is er geen man overboord. Je kunt een ethanol haard namelijk ook gewoon online kopen en thuis laten bezorgen. Zeker als inbouw niet nodig is, dan is de plaatsing geen probleem. Ook de bio ethanol, de brandstof voor de kachel, kun je online bestellen en laten bezorgen. Kortom: het antwoord op de vraag of ook jouw huis geschikt is voor een ethanol haard is een volmondig ‘ja’. Zelfs als je weinig ruimte hebt kun je nog een ethanol haard gebruiken want er zijn ook tafelmodellen die je uiteraard ook op een dressoir kunt plaatsen. Een ethanol haard is er overigens niet helemaal voor de sier: een kleinere ruimte kan er een paar graden mee worden verwarmd. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button