Woonruimtes

Professionele wasmachine aanschaffen voor uw organisatie

Binnen verschillende branches is de keuze voor een professionele wasmachine aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan organisaties binnen de horeca, binnen de schoonmaakbranche of de gezondheidszorg. Deze organisaties krijgen dagelijks te maken met grote hoeveelheden vuil wasgoed. In veel gevallen moet het wasgoed een volgende, soms zelfs dezelfde dag weer beschikbaar zijn. Neem een hotel, waar men het beddengoed zo snel mogelijk terug op de bedden wil leggen. Hetzelfde geldt voor de handdoeken van gasten. Een professionele wasmachine biedt de oplossing en tegelijkertijd diverse voordelen ten opzichte van particuliere modellen. In dit artikel leest u er meer over. 

Voordelen van een professionele wasmachine 

Ten opzichte van een particuliere wasmachine biedt een professioneel model verschillende voordelen. Zo biedt een professionele wasmachine een lagere total cost of ownership, wat het wassen goedkoper maakt. Dit zit onder meer in de duurzaamheid van de professionele wasmachine; het apparaat verbruikt minder energie en gaat langer mee. Het aantal draaiuren van een professionele wasmachine ligt hoger dan bij een particulier model. Een ander voordeel van een professionele wasmachine is de snelheid waarmee de programma’s worden uitgevoerd. De wasmachine werkt sneller dan een klassiek model, waardoor het schone wasgoed eerder opnieuw gebruikt kan worden. Over de programma’s gesproken: een professionele wasmachine biedt over het algemeen een groter aantal programma’s dan een particulier model. 

Verschillende soorten professionele wasmachines 

Professionele wasmachines worden in verschillende varianten aangeboden. Het verschil zit hierbij voornamelijk in het formaat van de trommel. Kies bijvoorbeeld voor een wasmachine binnen de categorie 6,5 tot 14 kilogram, of voor een wasmachine uit de categorie 35 tot 120 kilogram. De wasmachine moet groot genoeg zijn om het vuil wasgoed bij voorkeur in één keer te kunnen wassen. Tegelijkertijd wilt u voorkomen dat de wasmachine onnodig veel energie verbruikt, in een situatie waarbij de trommel voortdurend voor 50 of 75 procent gevuld is. Naast deze modellen professionele wasmachine kan ook een barrière- of hygiënische wasmachine een optie zijn. Dit is afhankelijk van de beoogde toepassing van het apparaat. 

Professionele wasmachine aanschaffen voor uw organisatie

Professionele wasmachine van gerenommeerde merken 

Er zijn verschillende partijen die professionele wasmachines aanbieden. LDL Laundry is een voorbeeld van zo’n aanbieder. Dit bedrijf biedt professionele wasmachines aan van verschillende gerenommeerde merken. Denk aan een wasmachine van IPSO, wat u verzekert van een betrouwbare en duurzame werking. De machine gaat lang mee en zal dag na dag blijven functioneren, om uw vuile wasgoed snel en goed schoon te krijgen. Naast de modellen van IPSO, biedt deze partij ook professionele machines van Merker aan. Ook deze partij staat goed aangeschreven. 

Combineer een professionele wasmachine met andere apparatuur 

Afhankelijk van het type organisatie waarvoor u een professionele wasmachine zoekt, kan het interessant zijn dit apparaat te combineren met bijvoorbeeld een professionele wasdroger. Het schone wasgoed moet snel te drogen zijn, om het beddengoed bijvoorbeeld terug te kunnen leggen op de bedden in uw hotel of zorginstelling. Naast een professionele wasmachine en wasdroger behoren ook strijkrollen, droogkasten en bijvoorbeeld veerbodemwagens tot de hulpmiddelen die interessant voor u kunnen zijn. Ze maken het verwerken van het vuile wasgoed binnen uw organisatie eenvoudiger.

Gerelateerde artikelen

Back to top button