Woonruimtes

Verhuisdozen: hoeveel heb ik er nodig tijdens een verhuizing?

Heb je een verhuizing in het vooruitzicht? Dan is er zeker weten veel te regelen. Een van de eerste dingen die je nodig zal hebben zijn; genoeg verhuisdozen. Maar hoeveel heb je er eigenlijk nodig? Hoeveel verhuisdozen je nodig zal hebben hangt natuurlijk af van hoeveel spullen je hebt. Aan de hand van de hoeveelheid kamers in je woning en hoeveel personen er gaan verhuizen kan je best een redelijke inschatting maken. Wij helpen je!

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor een kamer?

Verhuis je vanuit een kamer omdat je bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen vanuit je ouderlijk huis? Dan heb je waarschijnlijk niet heel veel om mee te nemen. Wij schatten in dat je ongeveer tussen de 15 en 20 verhuisdozen nodig zal hebben voor het verhuizen vanuit een kamer. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor een appartement?

Woon je wat groter? In een appartement bijvoorbeeld. Dan is het goed om tussen de 20 en 40 verhuisdozen aan te schaffen voor je verhuizing. Dit aantal wordt ook beïnvloed door hoeveel mensen er verhuizen. Wanneer je samenwoont heb je al veel meer kleding, schoenen en keukenspullen in huis. We komen daar later in dit artikel nog even op terug. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor een gezinswoning?

Verhuis je met een gezin? Dan loopt het aantal verhuisdozen die je nodig hebt al snel op. Want met kinderen verzamel je vaak veel spullen. Denk alleen maar eens aan hoeveel speelgoed ze hebben. Je hebt voor een verhuizing met je gezin al snel 80 verhuisdozen nodig. 15 voor de keukenspullen, 10 per elke slaapkamer, 5 voor de badkamer en 20 voor spullen uit de woonkamer, garage, zolder etc. 

Verhuisdozen: hoeveel heb ik er nodig tijdens een verhuizing?

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor een vrijstaande woning? 

Woon jij wat ruimer? In bijvoorbeeld een vrijstaande woning? Dan is de kans groot dat je wat meer spullen hebt. Schaf daarom 100 verhuisdozen aan voor een verhuizing vanuit een vrijstaande woning. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als vrijgezel?

Als vrijgezel verhuizen is natuurlijk anders dan als koppel verhuizen. Als je alleen verhuist kun je rekenen op 10-15 verhuisdozen per kamer in je huis. Woon je in een woning met 1 of 2 kamers? Dan heb je tussen de 30 en 40 verhuisdozen nodig. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als koppel?

Als koppel kun je het beste rekenen tussen de 15-20 verhuisdozen per kamer. Woon je met je partner in een woning met 2 of 3 kamers? Dan heb je waarschijnlijk tussen de 50 en 60 verhuisdozen nodig voor je verhuizing. 

Tot slot

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt hangt dus af van jouw situatie en met hoeveel personen je verhuist. Wanneer je verhuisdozen gaat kopen, is het belangrijk om goed te kijken naar de kosten, het soort én natuurlijk de kwaliteit. Je verhuisdozen moeten stevig genoeg zijn om ongelukken en ongemakken te voorkomen. Je kan in allerlei verschillende situaties verhuisdozen nodig hebben. Verhuis je bijvoorbeeld van een grote woning naar een kleinere woning? Dan kan het zijn dat je wat extra opslagruimte nodig hebt. Voor goede opslagruimte in Gorinchem en voor de opslagruimte specialist in Helmond; neem even een kijkje op de website van; Boxxs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button