Trends

Scandinavische interieurtrends

Anno 2022 hebben we al veel verschillende woonstijlen voorbij zien komen. De trends binnen het interieurvakgebied blijven zich steeds verder ontwikkelen en we zien stoffen, materialen en kleuren komen en gaan. Toch blijven er een aantal stijlen erg populair, zo ook een Scandinavisch interieur. Dat kan áltijd. Ook binnen deze woonstijl vervangen trends elkaar. We nemen je mee langs de Scandinavische interieurtrends van dit jaar.

Van strak naar natuurlijk

Waar we een aantal jaar geleden bij een Scandinavisch interieur aan simpele en strakke interieuritems dachten zien we daar momenteel een verschuiving in. De woonstijl kenmerkt zich nog steeds aan haar eenvoud, maar nu op een zachtere en meer natuurlijke manier. Zo worden organische vormen de norm. Geen rechthoekige eettafel meer, maar een ovale eettafel. Alle muren wit is ook niet meer van nu, ga voor een aardse kleur in een lichte tint. Zo behoud je de rust en eenvoud maar krijgt je ruimte ook direct wat meer sfeer en warmte. Ook bij een vloerkleed kun je kiezen voor een natuurlijke vorm, ga eens voor rond of ovaal.

Hout it is

Als we kijken naar materiaalgebruik zien we dat hout nog steeds een veelgemaakte keuze is. Met een mooie eikenhouten eet- of salontafel zit je in een Scandinavisch interieur altijd goed. Maar hout hoeft niet alleen in meubels te zitten, je kunt het ook terug laten komen in de afwerking van je interieur. Een mooie houten plank voor je accessoires aan de muur of denk eens aan de populaire houtenlatjes voor aan de muur. Ook deze trend past perfect in jouw Scandinavisch georiënteerde huis. 

Een stijlvolle nieuwkomer

Het afgelopen jaar heeft een nieuwe stof haar intrede gemaakt binnen de interieurwereld; bouclé. Een perfecte stof om terug te laten komen als je een rustig en eenvoudig interieur voor ogen hebt. Denk aan een fauteuil of bankstel in een bouclé stof. Kies voor een item met een lichte kleur om de rust en luchtigheid van de Scandinavische woonstijl te bewaren. Een licht, stoffen item met een wat ruwere structuur is ook nog steeds populair. Plaats de eetkamerstoelen van Jesper Home in jouw eethoek en je hebt direct een prachtig Scandinavisch plaatje.

Scandinavische puntjes op de i

Ondanks dat een Scandinavisch interieur bekend staat om haar eenvoud betekent dat niet dat je geen accessoires mag gebruikten. In tegendeel zelfs! Er zijn tegenwoordig genoeg mooie items die jouw interieur net dat beetje extra geven. Houd je dus niet in met het plaatsen van accessoires, maar zorg ervoor dat je items kiest met een basic uitstraling. Denk aan een keramieken vaas in aardse tint met pluimgras, een houten lijst aan de muur met een rustige poster of sierkussens op jouw bankstel van een natuurlijke materiaalsoort. 

Er valt genoeg moois te shoppen om jouw Scandinavische interieur een boost te geven!

Gerelateerde artikelen

Back to top button