DIY

Tips voor als je onzeker bent over het verduurzamen van je huis

Bijna heel het land is in de weer met het verduurzamen van hun woningen. Daardoor mag ook jij zeker niet achterblijven, toch? Echter is je huis verduurzamen een flinke investering. Het is niet meer dan logisch dat een beslissing op dit gebied nemen je wat onzekerheid geeft. Daarom hebben we in deze blog wat tips voor je op een rijtje gezet. Op deze manier kun je straks met meer zekerheid de juiste beslissing nemen op het gebied van het verduurzamen van je woning.

Verdiep jezelf in de mogelijkheden

In de eerste plaats is het zaak om jezelf in de mogelijkheden van een duurzaam huis te verdiepen. Er zijn namelijk talloze verschillende scenario’s voor een duurzaam huis. Soms hoeft er niet eens zoveel gedaan te worden, terwijl bij andere woningen wel veel te doen zal zijn. Daarbij helpt het om met een tool als duurzaamheidsvergelijker.nl te zien wat de mogelijkheden zijn die lokale aannemers aan je kunnen bieden. 

Raadpleeg kennissen

Ten tweede is het een goed idee om kennissen te raadplegen die je woning al hebben verduurzaamd. Vraag hun naar hun ervaringen en laat je adviseren door hen. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn en weet je ook welke aannemer de beste keuze is. Kennissen kunnen je namelijk waarschuwen voor bedrijven die snel geld willen verdienen, maar niet op een degelijke manier te werk gaan. Daarnaast is het ook mogelijk dat je kennissen gebruik hebben gemaakt van subsidiemogelijkheden waar jij nog niet eens van wist.

Schakel onafhankelijke experts in

Tot slot kun je ook altijd onafhankelijke experts inschakelen. Dit zijn bedrijven die geen belang hebben bij het wel of niet verduurzamen van je huis. Zij kunnen je dus eerlijk adviseren over de mogelijkheden en helpen je bij het nemen van de juiste beslissing. Dit is misschien iets kostbaarder dan andere opties, maar in de meeste gevallen ben je wel zo verzekerd van een goede afloop.

Al met al hoef je niet langer in onzekerheid te zijn wanneer je moet beslissen of je jouw woning wilt verduurzamen of niet. Benut de tips in deze blog meteen zodat jij je weer op andere zaken kunt focussen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button