DIYkoken

4 keukenessentials waar je waarschijnlijk niet aan dacht

Omdat we ’s avonds met z’n allen in de woonkamer eten, is dit absoluut een plek waar aandacht aan besteed moet worden. Maar om een lekker diner op tafel te krijgen, brengen we alvorens het tafelen heel wat tijd door in onze keuken. Een open keuken al een tijdje een trend, waardoor het verschil met de woonkamer een stuk kleiner geworden is. En als we echt eerlijk zijn, zijn we allemaal wel fan van leuke snufjes die helpen bij het klaarmaken van ons diner, niet? Reden te meer dus om de volgende vier essentials in huis te halen! 

1. Vijzel om je eigen, verse kruiden te malen 

De eerste essential is er één die we vaak vergeten, maar toch een nodige aanvulling in de keuken blijkt te zijn. Het zijn namelijk de kruiden die je gerecht doen smaken, en met een vijzel vermaal je deze helemaal zelf. Dit snufje is bovendien niet enkel handig voor kruiden, maar ook voor het maken van eigen, smaakvolle dressings. Zo geef je bijvoorbeeld je slaatje net dat tikkeltje meer.

2. Stijlvolle glazen voor een leuke touch 

Een lekker diner smaakt nog beter aan een stijlvol gedekte tafel, niet? Het zijn uiteindelijk de kleine details die de avond volledig afmaken. Kies daarom voor drink glazen die passen bij het drankje dat je serveert tijdens het diner, maar die ook je tafel een extra touch geven. Ga je bijvoorbeeld voor cocktails? Dan zijn trendy cocktailglazen een must. Bij een rosé ga je dan weer best voor klassieke wijnglazen. Vergeet ook niet dat glazen de uitstraling van de tafel bepalen. Afhankelijk van welke look je voorkeur draagt, kan je gaan van retro tot modern, van minimalistisch tot kleurrijk…

3. Wokpan voor een snelle maar heerlijke wokschotel

De traditionele Vlaamse keuken, daar smullen we maar al te graag van. Wie houdt er nu niet van stoofvlees of vol-au-vent? Toch is het fijn om af en toe ook buitenlandse gerechten op tafel te toveren, bijvoorbeeld een wokschotel. Om die reden mag een wokpan niet ontbreken in je keukenkast. In minder dan een half uur tijd heb je een heerlijk en gezond diner op tafel staan. Kies het liefst voor kwaliteitsvolle pan, hier kan je tenslotte het langst mee door.  

4. Stoommandje voor een traditioneel Aziatisch gerecht

Om in de sfeer van het wokken te blijven, mag een stoommandje niet ontbreken in je keuken. Hiermee bereid je in no-time traditionele Aziatische gerechten waarvan je ongetwijfeld meer verrast zal zijn dan de maandelijkse Belgische frietjes op je bord. Je kan er groenten in stomen, maar ook vis en zelfs een kipfilet. Kortom: een essential! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button