Trends

Verbouwen? De nieuwste trends voor 2022!

Wanneer je van plan bent om je huis te gaan verbouwen, doe je er verstandig aan eerst een goed plan te maken. Gaat het om daadwerkelijke bouwtechnische aanpassingen, of wil je alleen het interieur een volledige make-over geven? Welke kleuren kies je? En in welke stijl wil je de woning inrichten? Allemaal dingen om goed over na te denken. Hier alvast een handig overzicht van tips en trends voor de grote klus.

Handig combineren

Verbouwen kan bedoeld zijn om meer ruimte te creëren, bijvoorbeeld door een aanbouw of opbouw te realiseren. Maar het doel kan ook zijn energie te besparen door de isolatie te verbeteren. Je kunt die zaken natuurlijk ook prima met elkaar combineren. Houd er in elk geval rekening mee dat verbouwen aardig in de papieren kan lopen. Stel een duidelijke begroting op en maak goede prijsafspraken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Een verbouwing financieren is een secure aangelegenheid, je wilt immers achteraf niet in de financiële problemen komen doordat je zaken over het hoofd hebt gezien. Het combineren van werkzaamheden is efficiënt, maar kan ook kostenverhogend werken.

Maak een lichtplan

Onderschat het belang van goede verlichting in een woning niet. Verlichting moet sfeervol zijn en tegelijk functioneel. Te donker is niet fijn als je aan het werk bent, te licht is niet fijn als je wilt ontspannen. Spotjes in het plafond? Nee, die tijd lijkt voorbij. Men kiest nu weer vooral voor fraaie hanglampen in de meest uitbundige designs. Neem een lichtexpert in de arm om de beste verlichting voor jouw woning te vinden. Goede verlichting is niet goedkoop, maar met behulp van een persoonlijke lening kun je de kosten goed spreiden.

Zwart is dé trend

Het gebruik van zwarte tinten in het interieur is weer helemaal hot. Niet alleen als accentkleur van bijvoorbeeld plinten of lambrisering, maar zelfs hele zwarte wanden kom je tegen. Je kunt daar vervolgens eventueel met houten latjes weer wat contrastkleur op aanbrengen. Mocht je nog van de wit-generatie zijn, dan is er slecht nieuws: wit is uit de mode. Varianten daarop zijn echter wel oké, dus het zogenoemde offwhite is een overweging waard.

De natuur in huis

Een andere trend die je in het volledige interieur kunt doortrekken, is het in huis halen van de natuur. Houten en stalen elementen, aardewerk met grillige vormen, alles vooral zo simpel mogelijk. Lekker zen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button