Life Style

Ontdek de wereld van aromatherapie

Aromatherapie is vandaag de dag nog geen algemeen bekend fenomeen. Je kan het omschrijven als een alternatieve vorm van geneeskunde waardoor niet iedereen de werking en de effecten van aromatherapie kent. In dit artikel kom je meer te weten over het hoe en het wat van aromatherapie.

Waarin verschilt aromatherapie van gewone geneeskunde?

Het belangrijkste verschil tussen aromatherapie en gewone geneeskunde is dat er bij aromatherapie geen medicijnen worden gebruikt. Deze therapie beperkt zich tot het gebruik van aroma’s en oliën om bepaalde kwaaltjes te bestrijden. Een belangrijke voetnoot is dat je geen aromatherapie moet gebruiken om zware ziektes zoals hart- en vaatziektes te bestrijden. In zulke gevallen kan je je beter wenden tot de gewone geneeskunde. 

De etherische oliën die gebruikt worden bij aromatherapie worden gehaald uit verschillende planten. Er zijn heel wat planten waaruit aroma’s kunnen gehaald worden voor deze therapie. Bij Geurwolkje vind je een groot gamma aan verschillende oliën. Daarnaast vind je er ook verschillende blends. Dit zijn combinaties en samenvoegingen van verschillende oliën met elk hun eigen doel. Zo bestaan er blends die je helpen om tot rust te komen of te ontspannen. Een andere blend brengt dan weer de geuren van het bos en de bomen in je ruimte. Bij Geurwolkje is er met andere woorden voor ieder wat wils.

Wat zijn de voordelen van aromatherapie?

Zoals hierboven al is vermeld, is aromatherapie niet de juiste therapie om zware ziektes te bestrijden. Het wordt eerder gebruikt om kleine fysieke en psychische kwaaltjes te verhelpen. 

Onderzoek heeft bijvoorbeeld al aangetoond dat bepaalde etherische oliën kunnen helpen om je angsten te verminderen. Ze helpen je te ontspannen en tot rust te komen. Een van de oliën die meerdere doeleinden heeft, is lavendel. Enerzijds kan het gebruikt worden om bepaalde ontstekingen te verminderen. Anderzijds is het ook de ideale olie om je nachtrust te verbeteren. Het zou er namelijk voor zorgen dat je sneller in slaap valt en ook met een uitgeruster gevoel wakker wordt. 

Daarnaast kan je aromatherapie gebruiken door middel van een diffuser. Dit houdt in dat je in een diffuser een bakje met water vult. Hier voeg je enkele druppels olie bij. Wanneer je het toestel aanzet, gaat de lucht door trillingen verdampen. Ideaal om de lucht in een bepaalde ruimte te zuiveren en een aangename geur in je woning te verspreiden. Daarnaast zorgen deze dampen voor een rustgevend effect. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button