Trends

Verwachting huizenprijzen 2023 in Den Bosch

Het kopen van een huis in Den Bosch is tegenwoordig een flinke investering, zeker als je dit zonder de hulp van een makelaar doet. Door een makelaar in ’s-Hertogenbosch in te schakelen koop of verkoop je namelijk sneller een huis. Hieronder lees je wat de verwachting is van de huizenprijzen in Den Bosch in 2023. Je kunt bovendien nagaan wat een makelaar voor je kan doen en hoe de huizenprijzen zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

De huidige huizenprijzen 

De huizenprijzen zijn gedurende 2022 gestegen met ruim 12,5%. De nadelige effecten hiervan worden vooral gevoeld door personen die een woning kopen of verkopen zonder de hulp van een bemiddelaar. Dit maakt het verstandig om direct een makelaar in te schakelen als je een huis wilt kopen of verkopen. Woon je in Den Bosch, zoek dan een makelaar in ’s-Hertogenbosch.

De huizenprijzen in 2023

Volgend jaar zullen de huizenprijzen naar verwachting stijgen met 17,3% vanwege de hogere hypotheekrente. Wil je je huis verkopen of ben je van plan een nieuwe woning te kopen? Dan is het verstandig om nú contact op te nemen met een makelaar. Personen uit Den Bosch kunnen profiteren van meerdere voordelen door een makelaar in ’s-Hertogenbosch in te schakelen:

  • Regionale kennis;
  • Uitgebreide netwerken;
  • Jarenlange ervaring;
  • Lokale aanbiedingen;
  • Snellere afspraken.

Een makelaar in ’s-Hertogenbosch is overigens goedkoper aangezien de reiskosten lager uitvallen vanwege de korte afstand.

Hoe helpt de overheid?

Heb je een makelaar gevonden en wil je nu een huis kopen in Den Bosch, dan moet je rekening houden met een zogenaamde opkoopbescherming. Het wordt dankzij de gemeente Den Bosch namelijk moeilijker om een pand te kopen en deze vervolgens tegen zeer hoge prijzen te verhuren. De huizenprijzen zullen in 2023 het hoogst zijn in de grotere steden waaronder vooral Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Een standaard huis koop je in 2023 voor ruim 450 duizend euro, wat vele malen duurder is dan de jaren voorheen.

De huizenprijs in de toekomst

Naar schatting zal de gemiddelde huizenprijs tot 2025 omhoog blijven gaan, voornamelijk dankzij de inflatie. We kunnen uitgaan van een jaarlijkse stijging van ruim 2%, al beginnen de prijsverschillen in de verschillende provincies steeds meer te variëren. Hier komt nog bij dat er een woningtekort voorspeld is in de toekomst vanwege de stijgende huizenprijzen. Een makelaar in ’s-Hertogenbosch kan je helpen met het vinden van een voordelig geprijsde woning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button