Vloeren

Vier verschillende tegelsoorten!

De tegels op je wanden en vloer zijn in grote mate bepalend voor de stijl en sfeer van jouw woning. Ben je op zoek naar tegels dan ontdek je al gauw dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Elk met hun eigen kwaliteiten en uitstraling. 

Creatief met mozaïek 

Een van de veel gebruikte tegelsoorten is toch wel de mozaïek tegel. Voor zowel wanden als vloeren zijn deze prima geschikt. Een groot voordeel van deze tegels is dat ze makkelijk te bevestigen zijn. Doorgaans worden ze namelijk geleverd op zogenoemde tegelmatjes.

Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten, maar ook heb je de keuze voor tegelmatjes met meerdere kleuren en formaten in één. Voor de afwisseling krijg je op deze manier een heel creatief en speels effect. Ook het onderhoud is eenvoudig. Een doekje met wat allesreiniger erover en klaar ben je.  

Metro tegels 

Tegels die ook zeker populair zijn, zijn de metro tegels. Dit zijn keramische tegels met een soort glanslaagje erover. Zeker met de juiste lichtinval geeft dit een luxe uitstraling. Deze tegels zie je vaak terug op de wanden van keukens en badkamers. Het grote voordeel van deze tegelsoort is dat het onderhoudsvrij is. Het zijn sterke tegels, dus je hoeft niet te zoeken naar de juiste producten om aantasting van de tegel te voorkomen.  

Houtlook, net echt 

Ook heel mooi, hout: Alleen het onderhoud zie je niet zitten. En wat te denken van vocht en slijtage? Allemaal zaken waar je bij hout rekening mee moet houden. Ga je voor een houtlook, dan heb je dit niet. Wat je wel hebt, is dezelfde uitstraling en daar gaat het voor een groot gedeelte toch om?

Houtlook tegels zijn veel duurzamer dan echt hout. Doordat het gemaakt is van keramiek is het goed bestand tegen vocht en krassen. Zo kun je het gebruiken waar je wil, op de vloer of op de wand en van woonkamer tot badkamer.  

Chique of robuust 

Ben je nu echt op zoek naar een luxe uitstraling in uw woning, dan denk je misschien aan marmer. Mooi, maar prijzig. Een alternatief is dan een tegel met marmerlook. Met deze tegels haal je dezelfde, chique uitstraling in huis en dat tegen een gunstige prijs. Je hebt de keuze uit mat en glanzend. De matte tegels hebben een betere antislip werking, wat voor bijvoorbeeld het gebruik in de badkamer de voorkeur heeft. Een combinatie van glanzend op de wanden is dan ook erg stijlvol. Liever iets meer robuust? Ga dan voor metallook. Verkrijgbaar in roest kleuren voor een stoer geheel.  

Voor welke tegelsoort je ook gaat, met bovengenoemde soorten zit je altijd goed. Kijk vooral wat bij je past. Uitstraling, onderhoud en prijs zijn hierin doorslaggevend.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button