Slaapkamer

Voordelen van een boxspring

Story Highlights
  • De uitstekende ventilatie van een boxspring
  • Boxspring gaat el kwart eeuw mee
  • Kies voor een elektrische boxspring

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring bed. Dat is niet zonder reden, want een boxspring staat voor ultiem slaapcomfort. Het boxspring bed heeft een aantal voordelen ten opzichte van een regulier bed. Welke dat zijn? Dat vertellen we je hier.

Hoog slaapcomfort en een uitstekende ventilatie

Een boxspring is een bed dat bestaat uit een boxspringbodem en een matras. Vaak gebruiken mensen er een zogenaamd topmatras – ook wel topper genoemd – bij. Een boxspring ziet er fraai uit en is doorgaans gestoffeerd met een mooie, bijzondere stof. Kenmerkend aan een boxspring bed is het hoge slaapcomfort en de uitstekende ventilatie. Bovendien gaat een boxspring lang mee, gemiddeld genomen wel een kwart eeuw.

Elektrische uitvoering geeft je letterlijk duwtje in de rug

Behalve de genoemde voordelen kun jij je het jezelf met een boxspring nog comfortabeler maken door te kiezen voor een elektrische uitvoering. Ideaal voor mensen die graag naar de televisie kijken terwijl ze in bed liggen, of mensen die lichamelijke klachten hebben. Met slechts een druk op de knop kun je de elektrische boxspring verstellen en lig je in de door jou gewenste ligstand. Ideaal ook als je ontspannen een boek wilt lezen. Het is eveneens ideaal voor mensen die een zetje in de rug wel kunnen gebruiken bij het opstaan uit bed.

Twee losse matrassen of een matras uit één geheel?

Check voor je een boxspring gaat kopen altijd welk type matras je hebt en op welke bedbodem je nu slaapt en wat de afmetingen van het matras zijn. Ook stel jij jezelf de vraag of je twee losse matrassen wenst of een matras aan één stuk zoals we die kennen van de normale tweepersoonsbedden.

Beide bieden een uitstekende lichaamsondersteuning

Duurzaamheid is een van de voordelen van een boxspring, zoals een goede ventilatie dat dus ook is. Door de open structuur van de veren en de toegepaste materialen ventileert het bed uitstekend. Vanwege de open structuur worden vocht en warmte veel beter gereguleerd en wordt het dus beduidend minder snel warm in je bed. Een boxspring bed ligt zeer comfortabel en garandeert een optimaal ligcomfort. Dat komt door de dubbele laag vering. Overigens kun je niet zomaar stellen dat een boxspring per definitie beter is dan een lattenbodem. Beide bieden namelijk prima lichaamsondersteuning. Er is nog wel verschil tussen een boxspring met bonellveren en een uitvoering met pocketveren. Met bonellveren wiebelt het geheel wat meer, pocketveren zijn wat steviger en daardoor voelt het geheel wat stabieler aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button