Tuin

Moestuinieren op een kleinere ruimte

Story Highlights
  • Zelfs op een balkon kun je moestuinieren
  • Kies voor een moestuinbak op poten
  • Tuinieren op meerdere niveaus

Niets is heerlijker dan heerlijke verse groente of fruit uit je eigen tuin. Maar wat dan als je weinig ruimte hebt? Of aangewezen bent op een balkon? Kun je dan wel moestuinieren? Ja, dat kan prima. We vertellen je hier hoe.

Zelfs op een balkon kun je prima je eigen moestuin realiseren

Steeds meer mensen verlangen naar groente en fruit uit de eigen tuin. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met onbewerkte en onbespoten groente. Heb je een heel kleine tuin, dan is het vooral zaak de tuin slim in te delen en een deel voor je moestuin te reserveren. Maak ook vooral gebruik van de verticale ruimte als je ruimtegebrek hebt. Ook als je ene kleine ruimte hebt in de vorm van een balkon kun je nog steeds prima een eigen moestuintje houden. Het is dan wel zaak om een aantal materialen aan te schaffen.

Een kweekrek past op elk balkon en elk terras

Zo kun je prima gebruik maken van een kweekrek. Zo creëer je ruimte om zelf groente en fruit te verbouwen ondanks het feit dat je geen tuin hebt. Een kweekrek past altijd, op elk balkon en elk terras. Met een kweekrek kweek je verse groente en fruit op meerdere niveaus en dat boven elkaar. Een goed kweekrek zorgt voor goede afvoer van overtollig water en is gemaakt van roestbestendige materialen. Je hebt zelf de keuze voor de hoogte, breedte en lengte van het kweekrek. Je zou dit kweekrek eventueel uit kunnen breiden met een broeikap of met wieltjes. Zo verplaats je het kweekrek ook nog eens gemakkelijk, bijvoorbeeld vanwege de zon.

Tuinieren op verschillende niveaus en boven elkaar

Wat ook een optie is, is een moestuinbak op poten. Ook een dergelijke bak past op elk terras of balkon en ook nu kies je voor bijvoorbeeld een materiaal als verzinkt staal. Belangrijk is nu ook de afwatering en ook nu bepaal je zelf welke hoogte, diepte of breedte je wilt. Heb je een balkon en wil je toch je eigen moestuin? Dan zou je ook kunnen kiezen voort een moestuinrek. Je gaat dan ervaren wat tuinieren op meerdere niveaus precies inhoudt want ook nu kun je uitstekend werken op verschillende niveaus. Roestbestendig is een belangrijke eigenschap van een goed moestuinrek. En zo zie je maar dat je eigenlijk altijd wel een moestuin kunt creëren, hoe beperkt de ruimte ook is. Gewoon een kwestie van de juiste materialen aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button