Life Style

Waarom een waterontharder goed is voor je lichaam

Waterontharders worden steeds populairder. Dat is niet zo gek, ze brengen immers veel voordelen met zich mee. Veel mensen denken dat de enige voordelen van een waterontharder op het gebied van kalk zitten. Een waterontharder zorgt er immers voor dat je nooit meer te maken krijgt met kalkaanslag. Dat bespaart je een hoop schoonmaakkosten en zorgt ervoor dat je apparaten langer mee gaan. Een waterontharder is echter ook erg goed voor je lichaam.

Wil je een waterontharder kopen, dan is het goed om je hierover in te lezen. Je moet natuurlijk weten wat de voordelen van een waterontharder zijn. Daarbij is het ook goed om na te gaan hoe het zit met onderhoud en wat een waterontharder je gaat kosten. Heb je veel last van bijvoorbeeld eczeem, dan kan een waterontharder een zeer nuttige aanschaf zijn.

Het verschil tussen hard en zacht water

Hard water is het water dat standaard uit je kraan komt. In dit water zit kalk en dat slaat aan op de kraan en bijvoorbeeld je badkamervloer. Zacht water is water zonder kalk. Gebruik je een waterontharder, dan komt er zacht water uit je kraan en dan krijg je dus geen last meer van kalkaanslag. Dat is niet alleen een voordeel omdat je dan simpelweg minder schoon hoeft te maken, het geeft ook een voordeel voor je huid en je haar.

Zacht water voor je huid

Als je doucht onder hard water, blijft er naderhand een flinterdun laagje kalk op je lichaam achter. Die kalk gaat in je poriën zitten, waardoor deze verstopt raken. Dat kan voor oneffenheden en andere huidklachten zorgen. Heb je bijvoorbeeld gemakkelijk last van eczeem, dan kan hard water die klachten verergeren. Heb je een erg gevoelige huid, dan kan het dus slim zijn om over te stappen op zacht water. Gebruik je zacht water, dan moet je wel minder zeep gebruiken. Zeep werkt namelijk beter in zacht water, door het ontbreken van kalk. Om te voorkomen dat de zeep vervolgens voor huidirritatie gaat zorgen, is het dus belangrijk dat je minder zeep gaat gebruiken. 

Zacht water voor je haar

Ook voor je haar is zacht water beter, hard water laat immers ook op je haar een laagje kalk achter. Dat zorgt er niet alleen voor dat je haar sneller vet wordt, het zorgt er ook voor dat je haar minder lucht krijgt. Hierdoor valt je haar sneller uit en dat is natuurlijk zonde. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button