Life Style

Waarom graanvrij hondenvoer? 5 Redenen!

Story Highlights
  • Geef je hond graanvrij hondenvoer
  • Uitsluitend natuurlijke ingrediënten
  • Geschikjt voor alle hondenrassen

Hondenvoer is al lang niet meer het hondenvoer van vroeger. De tijd heeft niet stil gestaan en helemaal hip en vooral gezond is graanvrij hondenvoer. Steeds meer baasjes besluiten het hun viervoeter voor te schotelen, en daar is de hond maar wat blij mee. Aan het aanbieden van graanvrij hondenvoer kleven de nodige voordelen. We noemen je er vijf.

Uitsluitend natuurlijke ingrediënten

Graanvrij hondenvoer bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Honden zijn carnivoren en voor de productie van graanvrij voer wordt geen gebruik gemakt van de bio-industrie. In het hondenvoer is wel ruimte voor vers fruit, groenten en zeer waardevolle kruiden. Een producent als Bellfor hondenvoer probeert bovendien zoveel mogelijk producten uit de regio in het hondenvoer te verwerken.

Op basis insecten en dus toekomstgericht

Blijven we even bij Bellfor. Deze producent was de eerste in Europa die hondenvoer produceerde op basis van insecten eiwitten. Deze manier van werken is bijzonder goed voor het milieu en misschien nog wel belangrijker; alle honden blijken er dol op te zijn. Het hondenvoer beschikt over een complexe aminozuurstructuur en insecten zijn uitstekend verteerbaar. Het hypoallergeen eiwit is goed voor de spijsvertering en kan zelfs spijsverteringsproblemen oplossen en werken met insecten eiwitten blijkt ook al erg goed voor huid en vacht.

Beschermende werking

Je hoeft je als je overschakelt naar graanvrij droog voedsel geen zorgen te maken over de natuurlijke vitaminen en mineralen. Die blijven namelijk prima behouden. Een en ander resulteert in een buitengewoon goed verteerbaar voer. Het voer wordt overigens op twee manieren geproduceerd: koud geperst of geextrudeerd. In beide gevallen schotel jij je hond het beste hondenvoer voor.

Geen dierproeven

Meer goed nieuws. Het was en is bij de productie van dierenvoeding nog wel eens gewoonte om bij de ontwikkeling van voeding dierproeven te gebruiken. Niet echter als je kiest voor gezond graanvrij droog hondenvoer. Niets van dit alles. Wél weet je dat vlees en vis, onder gecontroleerde omstandigheden van consumptiekwaliteit gemaakt, van de beste kwaliteit is en dat er geen dieren voor heeft hoeven te lijden.

Voor alle honden

Tenslotte; het zoeken naar precies dat voer voor jouw hond is voorbij. Kies je voor gezond graanvrij droog hondenvoer van een producent als Bellfor, dan weet je dat je dit aan elke hond voor kunt zetten. Dat bespaart je dus een hoop tijd en zoekwerk voortaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button