Life Style

Bereid je voor op een gezellig Paasontbijt!

Story Highlights
  • Kies voor een afwasbaar tafelkleed en bescherm de tafel
  • Tijdens een Paasontbijt mag alles op tafel
  • Chocolade, eieren, vlees en zelfs soep

Tijdens Pasen blijf je wat langer liggen. De meeste mensen zijn vrij en hebben eindelijk eens de gelegenheid om eens een uurtje of langer te blijven liggen. Als we spreken van het Paasontbijt doelen we dan ook vaak op iets dat het midden heeft tussen een ontbijt en een Paasbrunch. We geven je hier alvast wat tips wat je op tafel kunt zetten.

Maak gebruik van een afwasbaar tafelkleed

Voor je ook maar iets op tafel zet, bescherm je eerst de tafel door er een afwasbaar tafelkleed op te leggen. Wij mensen knoeien nogal eens en zonder kleed kan dat zomaar eens voor schade aan je tafelblad zorgen. Je voorkomt dat dus door te werken met een afwasbaar tafelkleed. Het is een kleine moeite en het voorkomt grote ellende aan je tafelblad. Ligt het kleed? Dan wordt het tijd om eens naar de rest van de combinatie van ontbijt en brunch te kijken. Rond Pasen geldt vaak het adagium dat alles op tafel mag en dat nog tegelijk ook.

Eieren en chocolade op tafel tijdens het Paasontbijt

Eieren mogen uiteraard niet ontbreken tijdens het ontbijt. Je kunt ze eerst verstoppen, je kunt ze ook meteen op tafel zetten en dat in verschillende varianten. Wat dacht je van scrambled eggs bijvoorbeeld en uiteraard de hard- en zachtgekookte eieren. Vergeet de chocolade niet. Nee, niet in grote brokken maar meer als tafeldecoratie in de vorm van bijvoorbeeld gevulde chocolade of bonbons.

Kies eens een keer voor een bijzonder stukje brood

Brood? Ja, uiteraard. Probeer eens wat anders tijdens de Paasdagen. Denk eens aan pistachebroodjes bijvoorbeeld of probeer eens rozijnenbroodjes met kaneel. Het is maar een keer per jaar Pasen immers. Uiteraard heb je ook het traditionele brood dat je eet met vers beleg in huis gehaald. Een beetje afhankelijk van de tijd kun je er voor kiezen om al met soep te gaan werken. Maak een grote pan soep en laat iedereen zelf bepalen of het al tijd is voor de verse soep.

Soep als amuse

Je kunt het echter ook in kleine glaasjes als amuse aanbieden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor vlees. Een echte aanrader is zoiets als een Sunday Roast. Laat de mensen ook nu vrij en laat ze zelf bepalen of het al tijd is voor een mooi groot stuk vlees. Laat de mensen het gewoon aan tafel snijden. Want ook dat is typisch aan het Paasontbijt annex Paasbrunch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button