Trends

Wat zijn de trends op het gebied van wijn in 2022?

Op zoek naar een artikel over de trends in wijnland voor 2024? Niet getreurd, ook voor komend jaar hebben we weer een uitgebreide guide samengesteld met de belangrijkste trends op het gebied van wijn!

In Nederland wordt er jaarlijks steeds vaker wijn genuttigd. Dat zal het komende jaar ook niet gaan veranderen. Wijn is nu eenmaal steeds vaker een onderdeel van een diner en we houden er enorm van. Ook thuis wordt er steeds vaker een fles wijn op tafel gezet bij het diner. Hierdoor wordt er ook steeds vaker een wijnkoelkast in de keuken gezet. In dit blog bericht willen we je graag de trends op het gebied van wijn in 2022 vertellen.

Wij willen vaker een speciale wijn

Een van de grootste trends die we zien, is dat wijn steeds specialer moet zijn. We drinken graag een goed glas wijn, maar gaan minder vaak voor de grote en bekende merken. Het verhaal van de wijn is namelijk belangrijker aan het worden. Er wordt sneller gezocht naar een goede fles wijn van een kleinere winery. Veel mensen zoeken sneller uit waar de wijn vandaan komt en wat het precieze verhaal achter de wijn is. Dit maakt de hele beleving van de wijn nog leuker.

Een echte wijnkoelkast

Een andere trend die we zien in de wijnwereld, is dat steeds meer mensen kiezen voor een wijnkast. Een klimaatkast wijn wordt steeds vaker gebruikt om de wijn op een goede temperatuur te bewaren. Dit heeft natuurlijk ook met het eerste punt te maken. Omdat de wijn speciaal is, moet hij goede zorg krijgen. Met het gebruik van een klimaatkast voor de wijn, wordt er gezorgd dat de wijn zo lang mogelijk goed blijft. Ook wordt de wijn op een goede temperatuur gebracht om direct te kunnen nuttigen. Veel mensen kiezen daarom voor een wijnkast met 2 zones. Deze zorgen ervoor dat aan de ene kant de wijn op een goede temperatuur wordt gebracht om te drinken, maar aan de andere kant wordt de wijn voor een lange tijd bewaard. 

Online cursussen en proeverijen

Tijdens de lockdown is er natuurlijk veel in ons leven veranderd. Er is steeds meer online gebeurd en deze verandering zien we ook in de wijn. Tijdens de lockdown zijn er namelijk verschillende online wijncursussen en wijnproeverijen gekomen. Hierin wordt precies verteld welke wijn je gaat drinken en wat je gaat proeven. Ook zorgt de cursus ervoor dat je zelf precies weet hoe je de wijnproeverij moet geven. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen jezelf kunt voorzien van het beste glas wijn, maar ook voor andere kunt zorgen. Door deze online cursussen worden steeds meer mensen van echte kennis voorzien over wijn. Deze trend zal de komende jaren ook steeds groter worden. Genieten van wijn is natuurlijk niet alleen maar de smaak!

Gerelateerde artikelen

Back to top button