Woonruimtes

Wat zijn de voordelen van raamfolie?

Niet voor ieder soort raamdecoratie heb je speciaal bevestigingsmateriaal nodig. Raamfolie biedt je namelijk verschillende voordelen. Dit soort raamdecoratie kom je eigenlijk overal tegen. Zo zie je de folie regelmatig op voordeuren van woningen, maar ook op deuren van winkelpanden en kantoorgebouwen. Raamfolie is één van de meest populairste soorten raamdecoratie en dat is niet voor niets. 

Privacy creëren

Raamfolie is één van de soorten raamdecoratie waarmee je privacy kunt creëren. Deze folie is namelijk inkijkwerend. Dit maakt dat deze soort raamdecoratie onder andere heel geschikt is voor een grote voordeurruit of andere grote ramen. Hierdoor komt er wel licht naar binnen, maar is het niet mogelijk voor buitenstaanders om naar binnen te gluren. Je wilt immers niet bekeken worden door voorbijgangers wanneer je in de gang naar het toilet loopt. Naast dat deze folie zorgt voor privacy, is de folie is sommige gevallen ook nog eens zonwerend. Ook voor spreekkamers en behandelkamers is deze folie zeer geschikt. Niet iedereen hoeft namelijk te zien wie er in een spreek- of behandelkamer aanwezig is. 

Wat zijn de voordelen van raamfolie?

Praktische toepassing 

Raamfolie is in tegenstelling tot veel andere soorten raamdecoratie ontzettend praktisch. Je kunt deze folie namelijk heel eenvoudig schoonmaken. Je kunt de folie gewoon schoonmaken met een vochtige doek of spons zonder dat hierbij de folie loskomt. Raamfolie heeft namelijk een statische werking, waardoor de folie gemakkelijk op een raam te plakken is. Je hoeft vaak alleen de folie maar op maat te snijden of te knippen. Om raamdecoratie op te kunnen hangen, heb je een rails of ander bevestigingsmateriaal nodig. Daarnaast heb je ook een boormachine nodig om de rails of geleiders te bevestigen. Bij folie is dit niet het geval. Ook al ben je zelf niet zo handig, statische folie op een raam plakken kan iedereen. 

Geschikt voor alle soorten ramen 

Raamfolie is geschikt voor alle soorten ramen. Of het nu een dakraam, uitzetraam, tuimelraam of draairaam betreft, folie kan altijd aangebracht worden. Ditzelfde geldt overigens voor plisségordijnen. Dit soort raamdecoratie is eveneens toepasbaar op vrijwel alle soorten ramen. Natuurlijk kun je folie niet vergelijken met plisségordijnen aangezien dit soort raamdecoratie echt gemaakt wordt van stof. Ben je nu op zoek naar low budget raamdecoratie? Kijk dan eens naar de verschillende soorten raamfolie. Deze folie plakt zonder lijm en is verkrijgbaar in verschillende designs. Het is zelfs mogelijk om zelf folie te ontwerpen. Laat bijvoorbeeld folie ontwerpen met de namen van je gezinsleden en het huisnummer van jullie woning. Voor iedere ruimte en voor iedere interieurstijl is de juiste folie verkrijgbaar. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button