SlaapkamerWoonkamer

Wat zijn de voordelen van plisségordijnen?

Is jouw interieur toe aan een opkikker of wil je jouw woning simpelweg restylen? In dat geval komt de raamdecoratie vroeg of laat ook aan de beurt. Maar, voor welke type raambekleding moet je kiezen? De plisségordijnen zijn vanwege meerdere pluspunten de laatste jaren steeds populairder geworden. Ben jij benieuwd wat deze gordijnen zo bijzonder maakt en waarom veel mensen voor dit type raamdecoratie kiezen? Lees dan even verder!

Plisségordijnen zijn multifunctioneel

Plisségordijnen, je ziet ze steeds meer hangen. En dat valt eigenlijk ook wel makkelijk te verklaren. Laten we daarom direct beginnen met misschien wel het grootste voordeel. Deze type gordijnen zijn namelijk erg veelzijdig, omdat ze voor vele ramen geschikt zijn. Doordat er verschillende soorten montage toepasbaar zijn, is er dus voor elk type raam wel een plisse gordijn leverbaar. Correct, dat betekent dus ook dat plisségordijnen de geschikte oplossing zijn voor schuine ramen, kiep- en kantelramen, lichtkoepels en dakramen. Wist je trouwens dat een plisségordijn ook tegen de deur gehangen kan worden?

Kiest voor kwaliteit

Wat voor gordijnen je kiest, is natuurlijk afhankelijk van jouw voorkeuren en budget. Maar het moge duidelijk zijn dat kwaliteit voor veel mensen voorop staat en een belangrijke voorwaarde is om een aankoop te doen. Immers, je wilt er jarenlang plezier van kunnen hebben. Kijk daarom goed naar de stof die gebruikt wordt. De stof moet stevig zijn! Als je kiest voor een budgetoptie en een plisségordijn koopt met dunne stof, of voor een bouwmarkt budget plisségordijn kiest, is de kans een stuk groter dat de stof minder lang mooi blijft en misschien zelfs z’n plooi verliest. Als je kiest voor een dubbele stof, dan maak je een duurzame keuze én kun je rekenen op een goede isolerende werking.

Brede keuze aan stoffen, varianten en stijlen

Plisségordijnen zijn in standaard maten leverbaar, maar er zijn ook maatwerkmogelijkheden. Dat geldt ook op het gebied van stoffen, kleuren en systemen. Kies je bijvoorbeeld voor een enkele stof, wat tevens de goedkoopste optie is, of een dubbele stof die uit twee lagen bestaat? Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende stoffen: van lichtdoorlatend, transparant tot verduisterend. Tel daarbij op dat er voor elk budget wel een geschikt plisségordijn te vinden is, mede door de uiteenlopende prijzen, en het is duidelijk dat je voor iedere woonstijl en budget wel een geschikt gordijn kunt kopen. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd het beste contact opnemen met de leverancier of verkoper, zodat je een weloverwogen maar bovenal juiste keuze maakt. Succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button