Life Style

2021 Goal: Een gym in je huis

Story Highlights
  • Homegym: mits je maar genoeg budget en ruimte hebt
  • Pas op niet geblesseerd te raken
  • Laat de ruimte isoleren

Slim zeg, een gym in je huis maken. Heb je de ruimte en budget, dan is niets mooier dan een mooie gym maken in je eigen huis. Kun je echt trainen wanneer je wilt en zonder dat iemand je in de weg loopt. Wil je schreeuwen? Dan schreeuw je. Ongestoord sporten in je eigen homegym, het is de wens van heel veel fanatieke sporters. Het is bovendien de manier om je goede voornemens waar te maken.

Aan een ruimte van drie bij drie kun je al genoeg hebben

Heel veel ruimte hoef je niet eens te hebben om een gym in je huis te maken. Een ruimte van drie bij drie kan al voldoende zijn. Meer ruimte is mooier – kun je nog eens iemand uitnodigen- maar een kleine ruimte kan al voldoende zijn. Heb je weinig ruimte houd daar dan wel rekening mee met de onderdelen die je koopt voor je homegym. Houd altijd speling wat betreft de ruimte in elk geval. Met bumper plates en gewichten kopen kan niets mis gaan, koop in een ruimte van drie bij drie echter geen toestel van precies drie meter.

Mits je maar genoeg ruimte en budget hebt voor een gym in je huis

Een gym in je huis vraagt wel wat budget. Je verdient echter ook veel geld terug. Ben je een fanatiek sporter, dan betaal je voor de sportschool al snel 25 euro per maand. Dat is 300 euro per jaar. Reken maar eens uit wat je bespaart over tien jaar. Houd wel altijd rekening met de factor veiligheid als jij je eigen homegym gaat inrichten en vergeet niet een goede muziekinstallatie te plaatsen. Misschien is het in dat kader verstandig eerst de ruimte die je als gym in gaat richten te isoleren. Zullen de buren ook blij mee zijn.

Pas op niet geblesseerd te raken zonder begeleider

Het is een droom voor elke fanatieke sporter, een ruime gym in huis. Heb je de ruimte en het budget, dan kun jij er iets heel moois van maken. Waar je dan welk om moet denken is dat je niet heel hard van stapel loopt. Dat je niet elke dag in je eigen krachthonk zit en je binnen no-time allerlei blessures oploopt. Want dat zie je nog wel eens gebeuren. Want vergeet niet dat je in je eigen homegym geen begeleider hebt en dat je het allemaal zelf maar met zien te rooien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button