Slaapkamer

3 tips om het perfecte matras uit te zoeken

Een matras is een belangrijk onderdeel van uw huis. Veel fabrikanten richten zich op het ene of het andere aspect in de verzadigde markt, maar bij Matrasatelier richten we ons op een matras voor uw lichaam. Een matras is noodzakelijk voor de algemene verbetering van de gezondheid. Want aan het eind van de dag zijn het comfort en de ondersteuning van uw matras het enige dat telt. Op korte en lange termijn is een matras die voor uw lichaam werkt en het ondersteunt waar het dat nodig heeft, goed voor uw lichaam en algemene gezondheid. Daarom gaat het bij een matras om zoveel meer dan de afmetingen, de kwaliteit en andere oppervlakte-eigenschappen. Als de binnen- en buitenkant van de matras allebei goed zijn, helpt dat de binnen- en buitenkant van uw lichaam te verbeteren.

Lichaamsgewicht

Het lichaamsgewicht van een persoon, of het gecombineerde lichaamsgewicht van de personen die op de matras slapen, mag niet groter zijn dan de draagkracht van de matras. Dit geldt vooral voor mensen met overgewicht of obesitas die een zachter bed verkiezen. Als iemand met overgewicht op een zachtere of niet-ondersteunende matras slaapt, heeft dat gevolgen voor de gezondheid van de persoon en voor het doel van de matras. Zachtere matrassen bieden comfort en omhelzen de rondingen van het lichaam, maar een zachtere matras is misschien niet zo ondersteunend voor personen met overgewicht of obesitas. Innerspringmatrassen of schuimmatrassen met meerdere lagen zijn in deze situatie daarentegen voordelig. Individueel te gebruiken en hybride binnen veringmatrassen hebben baat bij op schuim gebaseerde materialen zoals latexschuim, HR-schuim en rebonded foam. Het matrastype en de slaapstand die u kiest, worden bepaald door uw lichaamsgewicht, maar ook door andere kenmerken zoals leeftijd en lichaamsongemakken. Schuimmatrassen met een hoger lichaamsgewicht hebben een kortere levensduur en zijn gevoeliger voor doorzakken. In de ondersteunende of kernlaag kan een matras met HR-schuim, latexschuim met hoge dichtheid of traag schuim gunstig zijn. De ideale matrassen voor mensen met overgewicht zijn orthopedische of ortho-medische matrassen met een hoge dichtheid en een goede ondersteuning. Een medium stevig orthopedisch matras van traagschuim of een orthopedisch matras met kussensloop zou ideaal zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een zachtere slaapervaring.

Leeftijd

Leeftijd is een belangrijke component. In het geval van ouderen worden hun lichaamsgewicht, botdichtheid en spierkracht allemaal beïnvloed door hun leeftijd. Vanwege problemen met de levensstijl en de spierkracht moeten volwassenen boven de veertig jaar rekening houden met hun leeftijd. Bij kinderen en jongeren is de leeftijdskwestie niet zo belangrijk, en is een matras met een gemiddelde hardheid of een zachtere hardheid beter. Senioren kunnen de voorkeur geven aan matrassen die niet te ver inzakken of die het hen moeilijk maken om uit bed te komen in dit scenario. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om matrassen op maat te laten maken. Orthopedische, middelzware of stevige matrassen zijn het meest geschikt voor senioren omdat ze hun lichaam ondersteunen en chronische pijn voorkomen. Ze kunnen ook in zowel rug- als zijligging slapen dankzij ondersteunende medium-firm matrassen en orthopedische matrassen. Om deze redenen is leeftijd een belangrijke overweging. Een orthopedisch matras is de beste oplossing voor mensen die zwaarder zijn dan gemiddeld.

Spier- en botpijnen

Spier- en botpijnen kunnen zowel chronisch als letsel gerelateerd zijn. Ook personen met medische aandoeningen of fysiologische ziekten kunnen orthopedische matrassen nodig hebben. Als het om lichaamspijn gaat, is het van cruciaal belang te begrijpen wat de oorzaak van het ongemak is. Het is raadzaam een matras met dubbel comfort aan te schaffen of een doktersvoorschrift te volgen als u een blessure hebt die in weken of maanden kan genezen en volledig kan herstellen. Ook bij chronische ongemakken of langdurige gezondheidsproblemen is een orthopedisch matras aan te bevelen dat uw lichaam ondersteunt en comfort biedt, met name de gevoelige zones. Middelzware, stevige of zelfs extra stevige matrassen verdienen de voorkeur als u een weloverwogen beslissing neemt en het recept van een arts opvolgt op basis van de diagnose. Wanneer spieren in gebieden met chronische pijn verzwakt of geblesseerd zijn als gevolg van letsel, moeten ze in een neutrale positie liggen om te herstellen. Elke verdere indrukking of verhoging van het getroffen lichaamsdeel door een ongeschikte matras kan de situatie verergeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button