Woonruimtes

Voor welk deurslot kies je?

Het is belangrijk dat jouw huis of ruimte goed is beveiligd. Vaak wordt er dan gedacht aan een cilinderslot. De naam zegt het al: dit slot werkt met een cilinder. Het werkt alleen wanneer de juiste sleutel wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten cilindersloten te verkrijgen, dus het kan lastig zijn om te kiezen. Zo zou je een cilinderslot kunnen kopen bij Deur-cilindersloten.nl. Hieronder zetten wij verschillende cilindersloten op een rij, zodat jij de juiste keuze maakt bij het kiezen van het juiste slot! 

Een oplegslot

Een oplegslot is een bekend cilinderslot. Je vindt deze op een deur en dus niet erin. De cilinder van dit slot zit gewoon in de deur. Deze sloten zijn vaak te vinden in meubels en schuur- en kastdeuren. Bij verouderde woningen is er soms nog een oplegslot zichtbaar op de voordeur. Deze sloten bieden minder veiligheid, omdat er een kans bestaat dat je jezelf buitensluit. Oppassen dus! Deze sloten zijn wel makkelijk te vervangen. Je verwijdert de schroeven met weinig moeite. De sloten zijn daardoor ook makkelijk te breken. Denk dus gaat na voor welk doeleinde je dit type slot gebruikt. 

Het insteekslot

Het insteekslot is misschien wel het meest bekende cilinderslot. Deze vind je in Nederland meestal in buitendeuren van woningen. Insteeksloten zijn in verschillende maten beschikbaar. Elk insteekslot heeft een veiligheidsbeslag en een sluitkom of sluitplaat. De doornmaat gaat over de afstand tussen het gat van deurkruk en de voorplaat van het slot. Het gaat bij een insteekslot meestal om een afstand van 50 of 60 millimeter. 

De meerpuntssluiting 

Wil je een veilig cilinderslot? Kies dan voor de meerpuntssluiting. Een meerpuntssluiting is lastig te breken, omdat deze vaak over de gehele lengte van de deur en kozijn is gemonteerd. Tegelijk is dit slot moeilijk te vervangen. De meerpuntssluiting kan zelfs vijf punten hebben die met het kozijn zijn verbonden. Het monteren van een meerpuntssluiting kost wel veel tijd en is duur. Houd hier dus rekening mee!

Welk slot kies je?

Hopelijk weet je nu welk slot geschikt is voor jouw woning. Combineer het kiezen van het slot met jouw voorkeuren of wensen. Zo vind je het geschikte slot. Het standaard insteekslot is de juiste keuze wanneer je voor veiligheid wilt gaan zonder daar veel geld aan te besteden. Wanneer je weinig geld of tijd kwijt wilt zijn aan de montage van het slot, kun je kiezen voor het oplegslot. Staat veiligheid bij jou op de eerste plek? Kies dan voor een meerpuntssluiting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button